Záchranárov dnes prepustili. Nebojujú len za platy
15 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Na včerajšom proteste záchranárov pred Národnou radou Slovenskej republiky zadržali aj Františka Majerského, prezidenta Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov. Dnes po prepustení s ním spravila rozhovor TV Markíza.

Majerský opísal, čo sa dialo na policajnej stanici po tom, ako ho na pokojnom proteste spolu s kolegom zadržali. Tvrdí, že záchranári a zdravotné sestry proti nikomu neprotestovali. Prišli sa iba poďakovať všetkým poslancom, koaličným, ale aj opozičným za to, že ich ignorujú.

Inštitút ľudských práv: Zákaz protestov ohrozuje demokraciu
"Odsudzujeme dnešný zásah polície voči záchranárom protestujúcim pred parlamentom," informuje na sociálnej sieti mimovládna organizácia Inštitút pre ľudské práva. Polícia proti záchranárom zasiahla dňa 14. 12. 2021 popoludní. Záchranári... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

„Policajti na oddelení boli na nás spolu s kolegom veľmi slušní a naozaj celé to prebiehalo vo veľmi slušnej atmosfére, bavili sme sa o všetkom o očkovaní, o pandémii,“ povedal František Majerský.

Policajti si podľa neho plnili svoju úlohu, aj keď zdravotníci žiadne opatrenia neporušovali. Na rozdiel od hromadnejších podujatí, ktoré sa už konali. V rámci nich nebol podľa Majerského nikto predvedený.

Samuel Marec: Fico sa zastal zdravotníkov
Publicista Samuel Marec sa na svojom facebookovom profile vyjadril k dnešnej horúcej téme o pokutovaní a zatknutí protestujúcich záchranárov. Spomenul si na to, ako sa ľudia vešali po bráne na úrade vlády a v neďalekom parku potom ostal... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Pred Národnou radou zdôrazňovali, že nejde len o platy. „Nám ide o celý systém, lebo naozaj títo ľudia už majú toho dosť a my sme prišli jednoducho povedať to, že chceme dať stále Slovensku nádej, že sa to môže zlepšiť, lebo ak tento systém skolabuje, nebude mať kto zachraňovať našich pacientov,“ vysvetľoval Majerský. Na listy pre všetkých poslancov im odpovedali len dvaja.

Tento stav podľa Majerského trvá niekoľko rokov a záchranári na to dlho upozorňujú. Siahli už na dno svojich psychických a fyzických síl. „Na konci dňa nebude nikto víťaz, ale bude len nespokojný pacient a naši kolegovia v zahraničí,“ dodal Majerský.

Robert Fico: Nech sa opováži Heger alebo Čaputová otvoriť si ústa na Bielorusko!
"Viete, nech sa opováži Heger alebo Čaputová otvoriť si ústa na Boielorusko." Bola prvá reakcia Roberta Fica na otázku novinárov vo veci zadržania predstaviteľov protestujúcich zdravotníkov pred parlamentom. "Pred národnú radu prišli protestovať... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.