Takmer stovka toryovcov hlasovala proti novým koronovým opatreniam vlády. Trpká porážka Johnsona
15 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Takmer stovka poslancov vládnej strany zahlasovala v britskom parlamente proti novým covidovým opatreniam vlády premiéra Borisa Johnsona. Pri hlasovaní o balíku nových krokov sa vláda  musela spoliehať na podporu poslancov opozičnej Labouristickej strany, píše epochtimes.de.

Johnsonov minister zdravotníctva Sajid Javid pred hlasovaním apeloval na poslancov z radov toryovcov, aby nehlasovali proti novým pravidlám. Minister varoval, že Omicron predstavuje pre krajinu „vážnu hrozbu". Vláda preto podľa neho považuje prísnejšie opatrenia za nevyhnutné. „Ak sa zmenia fakty, musí sa zmeniť aj naša reakcia," – dodal Javid.

Za masové očkovanie v čase pandémie zaplatíme vysokú cenu (Geert Vanden Bossche)
Názor Geerta Vandena Bosschea (The Epoch Times) Masové očkovanie proti koronavírusu v čase pandémie spôsobí globálnu katastrofu „epických rozmerov" Jeden z popredných svetových virológov a veľký zástanca očkovacích látok bije na poplach. Geert... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Trpká porážka pre Johnsona

Desiatky poslancov z Johnsonovej strany toryovcov ešte pred hlasovaním vyjadrili hlboký nesúhlas s novými pravidlami, z ktorých niektoré už platia a v parlamentnom hlasovaní mali dostať potrebnú právnu podobu.

Až 97 toryovcov, a teda výrazne viac, ako sa očakávalo, potom nakoniec hlasovalo proti novej požiadavke na očkovanie alebo testovanie návštevníkov nočných klubov a veľkých podujatí. 61 vládnych poslancov bolo  tiež proti povinnému očkovaniu zdravotníckych pracovníkov do apríla 2022 a 38 toryovcov sa  vyslovilo proti povinným rúškam v kinách a divadlách.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Napriek inak pohodlnej väčšine 80 kresiel sa preto vláda musela tentokrát spoliehať na hlasy z radov opozície, ktorá balík opatrení podporuje.

Pre Johnsona je veľký počet nespokojencov z vlastných radov trpkou porážkou a najväčším vnútrostraníckym debaklom od jeho volebného víťazstva v decembri 2019.

Varovanie pred Omikronom

Minister zdravotníctva Javid varoval, že variant Omikron sa v Británii šíri závratnou rýchlosťou, „akú sme ešte nezažili". Počet pozitívnych testov sa v súčasnosti zdvojnásobuje každé dva až tri dni a stúpa aj počet hospitalizácií. Britské úrady zaznamenali takmer 60 000 nových prípadov nákazy za 24 hodín, čo je jedna z najvyšších hodnôt od začiatku pandémie. V Londýne už prevláda variant Omikron.

Johnson v televíznom prejave označil šírenie Omikronu za „mimoriadnu situáciu" a hovoril o „prívalovej vlne", ktorá sa valí na krajinu. Vo väčšine verejných budov je povinné nosenie rúšok a sprísnili sa aj pravidlá testovania a karantény.

Začiatok konca Borisa Johnsona ? Vianočná párty počas lockdownu. Rekonštrukcia rezidencie za 233-tisíc eur!
Vlani v decembri sa na Downing Street údajne konal vianočný večierok - v rozpore s protikoronovými pravidlami. Premiér Johnson a jeho kolegovia z kabinetu niekoľko dní dôrazne popierali, že k takému niečomu vôbec došlo, píše portál gms.net. Aféra... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vláda je pod enormným tlakom

Johnson a jeho vláda sú však pod tlakom nielen kvôli sprísneným opatreniam, ale aj kvôli údajnému porušovaniu koronových pravidiel. Britské médiá už niekoľko dní informujú o vianočnom večierku Johnsonových najbližších spolupracovníkov ešte v decembri 2020, keď v čase lockdownu boli zakázané stretnutia viac ako dvoch osôb z dvoch domácností v uzavretých miestnostiach.

Koronové pravidlá, ktoré prijala vláda v Londýne, sa vzťahujú len na Anglicko. Škótsko, Wales a Severné Írsko si stanovujú vlastné pravidlá, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Militarizácia logistiky očkovania plánovaná podľa Billa Gatesa? (Achim Baumann) (VIDEO)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Až 5 miliónom Rakúšanov hrozia pokuty za neuposlúchnutie „rozkazu“ nechať sa povinne zaočkovať Už niekoľko mesiacov sa v Rakúsku, Nemecku, ale aj vo Švajčiarsku zvyšuje agresívna propaganda proti ľuďom,... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.