Začiatok konca Borisa Johnsona ? Vianočná párty počas lockdownu. Rekonštrukcia rezidencie za 233-tisíc eur!
11 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Vlani v decembri sa na Downing Street údajne konal vianočný večierok - v rozpore s protikoronovými pravidlami. Premiér Johnson a jeho kolegovia z kabinetu niekoľko dní dôrazne popierali, že k takému niečomu vôbec došlo, píše portál gms.net.

Aféra okolo vianočnej párty počas lockdownu a ďalšie problémy zvyšujú tlak na britského premiéra Borisa Johnsona. Dokonca aj zvyčajne veľmi provládny Telegraph špekuloval o „začiatku konca Borisa". Opozícia hlasno žiadala Johnsonovo odstúpenie, keďže zjavne klamal verejnosť.

Orbán o Scholzovej vláde: „Už nestojíme bok po boku!“ Ostrá kritika promigračnej, progenderovej centralistickej politiky z Bruselu !
Maďarský premiér Viktor Orbán kritizoval Nemecko a vládu Olafa Scholza. V rozhovore pre Bild uviedol, že Spolková republika „už nebude stáť bok po boku“ Maďarska. Orbán vidí hlboké rozdiely predovšetkým v téme migrácie, informuje gmx.net. Hlboké... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Najprv všetko popieral

Premiér a jeho kolegovia z kabinetu niekoľko dní vehementne popierali, že by sa na Downing Street počas minuloročného lockdownu konali vianočné večierky. Po úniku videa, ktoré naznačovalo opak, sa Johnson nakoniec v parlamente ospravedlnil - nie však za večierok usporiadaný jeho zamestnancami, ale za video, na ktorom jeho bývalý tlačový tajomník žartoval s kolegami o tom, ako by sa takýto večierok dal verejne ospravedlniť.

Johnson naďalej popieral, že by došlo k porušeniu pravidiel, ale začal interné vyšetrovanie.

Líder Konzervatívnej strany má zároveň za sebou nahnevaných poradcov, ktorí považujú za prehnané, že Johnson po dlhom váhaní teraz opäť sprísnil opatrenia kvôli variantu Omikron.

Škandál kvôli rekonštrukcii služobnej rezidencie za 233 000 eur

Akoby to nestačilo, Johnson je zároveň zapletený do starého škandálu. Toryovci musia po rozhodnutí britskej volebnej komisie zaplatiť pokutu vo výške viac ako 20 000 eur, pretože riadne nepriznali dar na luxusnú prestavbu Johnsonovej oficiálnej rezidencie.

EÚ vsádza na zastrašovanie: Vyhráža sa sankciami voči „narušiteľom"
Brusel má v pláne uvaliť sankcie na jednotlivcov, spoločnosti a krajiny, ktoré zasahujú do záležitostí štátov EÚ, informuje de.euronews.com. Teoreticky by tak bolo možné obmedziť prístup USA na vnútorný trh EÚ, ak by sa vláda vo Washingtone... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Premiér sa musel ospravedlňovať, pretože vysoké náklady na luxusnú rekonštrukciu, ako aj jej financovanie pohoršili mnohých Britov. Interná správa ale potvrdila, že Johnson síce konal nerozvážne, ale neporušil kódex správania členov vlády. Prestavba údajne stála až 233 000 eur.

Napriek všetkým negatívnym titulkom o Johnsonovi, ktoré spravodajský portál Politico označil za najhoršie v histórii, mal otec šiestich detí dôvod na súkromnú radosť: Jeho manželka Carrie Johnsonová mu porodila dcéru. Či potomok číslo sedem zmierni tlak na politika, sa ešte len uvidí, uzatvára portál gmx.net.

(Medzititulky red. HD.)

Tretia dávka vakcíny už po 3 mesiacoch? Čoskoro má prísť aj štvrtá...
Riaditeľ BioNTechu Ugur Sahin sa v rozhovore pre nemecký Der Spiegel vyslovil za tretiu posilňujúcu dávku vakcíny proti koronavírusu už po troch mesiacoch od zaočkovania druhou dávkou, píše 1.pluska.sk. Vzhľadom na nový variant Omikron „dve dávky... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.