Radovan Bránik má odkaz! Vie, čo čaká Bihariovú, keď nesklapne
15 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Irena Bihariová, predsedníčka strany PS na sociálnej sieti kritizovala Denník N a redaktorku Moniku Tódovú. Bihariová tvrdí, že Tódová nedávnymi podcastami s tromi jej kolegami veľmi neseriózne zasiahla do vnútrostraníckej súťaže PS a že Tódová hľadá strane PS nového lídra. Radovan Bránik má pre Bihariovú odkaz. Nechal ho v komentári priamo pod príspevkom Ireny Bihariovej. A je viac, ako zaujímavý. Je o samozvaných nositeľoch pravdy, kam seba samú zaradila aj Monika Tódová. Názor viacerých komentujúcich je ale iný...

"Iren, možno by tento tvoj apel vyšiel o poznanie dôveryhodnejšie, keď by si sa ozvala skôr a v prípadoch, keď nakladala iným," píše Radovan Bránik a na mysli má zrejme nakladanie redaktorky Moniky Tódovej, ktorú už aj iní obvinili zo šírenia poloprávd a klamstiev. Nedávno Veronika Remišová, ale priamo pod príspevkom Bihariovej okrem Radovana Bránika aj bývalý politik Juraj Miškov.

"Už niekedy pred 10 rokmi som na pive Matúšovi Kostolnému, ktorý je môj spolužiak z prvej VŠ a v tom čase bol ešte šéfredaktorom SME hovoril, že neprípustne manipulujú verejnú mienku a politiku. Oni nie sú zrkadlom politickej reality, oni ju chcú sami tvoriť. A podľa svojich predstáv. Chcú mať politickú moc, ale bez politickej zodpovednosti. A to nie je v poriadku. Preto som rád, že ste sa ozvali," napísal Juraj Miškov. 

Politické teľa roka Mikulec sa rozhodol pre silný koncoročný finiš
Zatknúť protestujúcich zdravotníkov to chce obzvlášť vyvinutý politický cit! Vyjadril sa na sociálnej sieti k dnešnej horúcej téme o pokutovaní a zatknutí protestujúcich záchranárov bývalý poradca exprezidenta Andreja Kisku a novinár Rado... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Bránik pár rokov s vlkmi žil a dokonca niekedy, hoci netušiac, čo robí, aj vyl

Vráťme sa ale k Radovanovi Bránikovi, ktorý si myslí, že Bihariovej príspevok vyznieva v jej podaní, ako z porekadla o trafenej husi. "Viackrát som dúfal a čakal, že sa niektorá žena politička zastane inej, hoc aj z úplne opačného názorového spektra, pre ten princíp. Pretože toto - politický aktivitmus maskovaný za novinárčinu tu zopár ľudí produkuje už niekoľko rokov a niekoľko ľudí už na tie mediálne fauly nepekne doplatilo," vysvetľuje Bránik.

A dodáva: "Nepíšem to pre nesúhlas s napísaným, ale preto, že ozvať sa neskoro a až vo vlastnom legitímnom záujme je prakticky vždy prineskoro a poľahky si nájdu spôsob, akým tvoju závažnú a opodstatnenú kritiku zneutralizovať."

"Vedia sa navzájom ochrániť dokonale, pár rokov som s vlkmi žil a dokonca niekedy, hoci netušiac, čo robím, aj vyl," priznáva Bránik.

Boris Kollár chce zaplatiť pokutu za protestujúcich záchranárov
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) v utorok vyhlásil, že zaplatí pokutu, ktorú by mali dostať záchranári, ktorí protestovali pred budovou parlamentu. "Veľmi ma mrzí, že záchranári sem museli prísť protestovať a dať nejakým... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

"...keď budeš chcieť vedieť, čo ťa čaká, keď nesklapneš, kľudne sa ozvi..."

V závere Bránik dodáva, že aj keď sa s Bihariovou nezhoduje v otázkach všehomíra a asi ani na osi liberálka - konzervatívec a akokoľvek je si limitov tohto rámcovania vedomý, tak podpisuje jej apel, ktorý Bihariová vyslala Monike Tódovej. A zdôrazňuje, že presne tak, ako kedysi podporil prepočítavanie hlasov, keď PS o chlp ušiel parlament, hoci sa mal vlastne tešiť.

"Si férová baba a to neutralizuje ideové rozpory. Keď budeš chcieť vedieť, čo ťa čaká, keď nesklapneš, kľudne sa ozvi, mám celý manuál zažitý na vlastnej koži," píše v závere Radovan Bránik. A zanecháva v hlavách čitateľov množstvo otázok o samozvaných nositeľoch pravdy, kde si samu seba zaradila aj Monika Tódová. 

Zdravotníci podporujú záchranárov! Niektorí vyjadrili zdesenie
Lekárske odborové združenie (LOZ), Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR či Slovenská lekárska komora (SLK) vyjadrili podporu zdravotníckym záchranárom, ktorí v utorok poobede protestovali pred budovou Národnej rady (NR) SR. Zásah polície považujú... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR