Blaha: zmluva s USA pripraví Slovensko o suverenitu. Staneme sa kolóniou
15 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Ľuboš Blaha, poslanec NRSR a podpredseda strany Smer - SD sa vyjadril na svojom facebookovom profile v statuse Byť či nebyť, Slovensko o zámere podpísať „obrannú zmluvu“ medzi USA a Slovenskom, ktorá môže mať veľmi zlé následky pre našu krajinu.

„Viete, prečo musel Kuciak zomrieť? Viete, prečo Američania potrebovali pravicovú vládu? Viete, prečo Matovičovi odpustia čokoľvek? Odpoveď prichádza v týchto dňoch - Naď s Korčokom predstavili dohodu o obrannej spolupráci s USA. Slovenská republika sa týmto návrhom mení na na kolóniu a vojenskú základňu Spojených štátov,“ píše Blaha v úvode.

SR by malo uzavrieť s USA dohodu o obrannej spolupráci
Slovenská republika by mala uzavrieť s USA dohodu o obrannej spolupráci (DCA). Ministerstvo obrany (MO) SR predkladá jej návrh do medzirezortného pripomienkového konania. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval počas utorkového... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Roky bojovali proti tejto zmluve s USA

Pokračuje, že pred tým varoval celú predvolebnú kampaň v roku 2020. Roky bojoval proti vojenským základniam na Slovensku. Nakoniec sa im s Jaroslavom Paškom takáto dohoda podarila zablokovať. A potom sa začali protesty za vraždu novinára Kuciaka. A dnes sa Blahovi vyhrážajú 10-ročným väzením.

Podľa neho potrebovali na kľúčové geopolitické ministerstvá presadiť svojich ľudí - „agentov“ Naďa a Korčoka, ktorí poslúchajú Američanov. Rovnako ako Eduard Chmelár ich aj on považuje za vlastizradcov. Vojenské základne na Slovensku budú plne pod kontrolou USA. Navyše im máme za ne platiť. „Zaplať si svojho okupanta!“ zúri Blaha.

Na amerických vojakov sa nemusia vzťahovať naše zákony a trestná zodpovednosť. Slovensko akoby neexistovalo, keď príde k podpisu zmluvy.

E. Chmelár: VLASTIZRADA- invázia Američanov na naše územie
Politický komentátor a historik Eduard Chmelár na svojom facebookovom profile upozornil na podpis vojenskej zmluvy s USA, ktorá umožní voľne sa pohybovať americkým vojakom po území Slovenska. „Návrh Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi SR a... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Bude Slovensko americkou kolóniou?

„Ak na našom území neplatia naše zákony a naša suverenita, nejde o naše územie. Slovensko sa stáva americkou kolóniou, skladiskom pre americké zbrane a cvičiskom pre americké vojsko. Dôvod je jasný. Sme územie, ktoré Američania potrebujú kvôli vojne s Ruskom. NATO sa Rusku vyhráža a americkí jastraby ženú svet do vojny. Slovensko je pre Pentagon len machuľou na mape, ktorú potrebovali ovládnuť. Počas vlády Roberta Fica sa to nepodarilo - a tak dosadili bábkovú Hegeromatovičovu vládu,“ píše Blaha.

Keď poslúchneme Američanov, môžu sa porušovať aj ľudské práva

Podľa neho všetko „stráži“ Čaputová, ktorú si tiež dosadili. A majú pod kontrolou aj liberálne médiá a mimovládky na šírenie propagandy o výhodnosti slovensko-americkej zmluvy. Matovič je spokojný, nikno mu nič nevytkne. „Pretože kým poslúchaš Američanov a umožníš americkým vojskám, aby okupovali štátne územie, tak nikoho nezaujíma, že porušuješ ľudské práva. Pozrite sa na Saudskú Arábiu - komu by vadilo, že tam kameňujú ženy, keď sú americký spojenec?“ píše Blaha.

Podľa tohto poslanca chcú vojnu s Ruskom. A potrebujú na to slovenské územie. Ako uviedol Chmelár, ak sa obranná dohoda s USA presadí, bude to akt vlastizrady. „Slovensko prakticky prestane existovať,“ píše sa v závere Blahovho statusu.

V USA nasadzujú v nemocniciach Národnú gardu! ... chýba zdravotnícky personál. Odmieta totiž povinné očkovanie
Personálna kríza vo verejnom zdravotníctve - štáty USA nasadzujú Národnú gardu. Zdravotnícky personál odmieta očkovanie, píše epochtimes.de. Povinné očkovanie spôsobuje krízu v zdravotníctve Nemocnice v niektorých štátoch v USA húfne navštevujú... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.