Prísnejší režim na našich hraniciach kvôli Omikronu
12 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V súvislosti s potvrdením prvých prípadov Omikronu u nás by sa mal sprísniť režim na našich hraniciach, informuje portál dnes24.sk.

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus z SaS a predseda Zahraničného výboru Národnej rady Marián Kéry zo Smeru-SD to uviedol v relácii RTVS Sobotné dialógy.

Povinné testy bez ohľadu na očkovací status

Poslanec Kéry hovorí o povinnom testovaní po návrate zo zahraničia bez ohľadu na očkovací status. Podľa štátneho tajomníka Klusa je dobré prehodnotiť napríklad zavedenie povinnej 14-dňovej karantény po návrate z niektorých krajín.

Dve pracovníčky pezinského Úradu práce skončili ZA MREŽAMI: Spôsobili škodu za 13,7 milióna eur
Dve zamestnankyne Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Pezinku vzali do väzby. Rozhodol tak sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, píše 1.pluska.sk. Rozhodnutie nie je právoplatné. Ako informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Kritika do vlastných radov

Martin Klus tiež pripustil, že komunikácia koalície ohľadom protipandemických opatrení je chaotická a nie všetko sa dá logicky vysvetliť.

„Je tu dynamický vývoj, faktom je ale aj to, že aj pandémia má svoju dynamiku,“ – dodal štátny tajomník. Opatrenia by podľa neho mohli byť viac zautomatizované, menej spolitizované a prehľadnejšie.

Na Kéryho kritiku o nejednotných názoroch SaS reagoval Klus tým, že je to vec viacerých kompromisov. „Urobili sa niektoré ústupky aj v tých oblastiach, ktoré my považujeme za dôležité. Nie sme nadšení, ale takáto je politika.“

SaS je v povinnom očkovaní nejednotná

Martin Klus priznal, že SaS nie je vo veci povinného očkovania jednotná. Poukázal na opatrenia v iných krajinách, ktoré zavádzajú povinné očkovanie niektorých skupín ľudí.

Štátny tajomník verí, že zaočkovanosť na Slovensku pomôže zvýšiť aj schválená finančná odmena pre seniorov.

Marián Kéry odmietol, aby vláda „hádzala“ zodpovednosť na plecia opozície. Smer podľa neho nikdy nebol proti očkovaniu. Nesúhlasí len s povinným očkovaním. Odmieta aj možnosť, že by povinné očkovanie v členských štátoch nariadila EÚ. Rozhodnutie by podľa neho malo ostať v rukách štátov.

ZATÝKANIE: Podvodníci s pandemickou pomocou za 24 miliónov eur skončili za mrežami
V súvislosti s pandemickou pomocou, ktorú mal štát poslať cez pezinský Úrad práce schránkovým firmám, polícia zadržala štyri osoby. Informoval o tom dočasný policajný prezident Štefan Hamran, píše portál 1.pluska.sk. Organizovaná skupina? Nie je... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Kritika delenia na očkovaných a neočkovaných

Poslanec Kéry poznamenal, že očkovanie nie je jedinou cestou v boji proti pandémii. „Netvárme sa, že keby máme 80 percentnú zaočkovanosť, tak nám už pacienti nebudú pribúdať.“ Kriticky sa vyjadril aj na margo delenie spoločnosti na očkovaných a nezaočkovaných.

Podľa štátneho tajomníka ide najmä o záchranu zdravotníckeho systému. „Preto sa zvýhodňujú zaočkovaní pred nezaočkovanými aj vo všetkých krajinách EÚ.“ Považuje však za správne, aby sa aj očkovaní ľudia testovali častejšie, uzatvára dnes24.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Gastro v zabudnutí. Podtatranskí podnikatelia sa boja o holú existenciu. Otvoria 18. decembra prevádzky?
Podtatranci, ktorí podnikajúci v oblasti gastra a cestovného ruchu, už nevedia, čo majú robiť. Keďže mali dlho zatvorené svoje prevádzky, dostali sa takmer na pokraj krachu, píše cas.sk. Majú obavu o holú existenciu V ich podnikoch pracuje veľa... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.