Dve pracovníčky pezinského Úradu práce skončili ZA MREŽAMI: Spôsobili škodu za 13,7 milióna eur
11 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Dve zamestnankyne Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Pezinku vzali do väzby. Rozhodol tak sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, píše 1.pluska.sk.

Rozhodnutie nie je právoplatné. Ako informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková, obvinené proti rozhodnutiu podali sťažnosti.

„Dôvodom väzby u obvinených je obava z ovplyvňovania spoluobvinených a svedkov, ako aj z pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba," - upresnila Kudjáková. U jednej obvinenej je dôvodom aj úteková väzba. O sťažnostiach obvinených rozhodne Najvyšší súd SR. Prokurátor sa vzdal práva podať sťažnosť.

ZATÝKANIE: Podvodníci s pandemickou pomocou za 24 miliónov eur skončili za mrežami
V súvislosti s pandemickou pomocou, ktorú mal štát poslať cez pezinský Úrad práce schránkovým firmám, polícia zadržala štyri osoby. Informoval o tom dočasný policajný prezident Štefan Hamran, píše portál 1.pluska.sk. Organizovaná skupina? Nie je... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pracovníčky čelia obvineniu v kauze poskytovania pandemickej pomoci cez pezinský Úrad práce. Peniaze mali rozdávať v rozpore s internými predpismi bez splnenia požadovaných náležitostí a podmienok na čerpanie príspevku. Spracovali žiadosti a platobné poukazy na rôzne podozrivé, aj nefunkčné obchodné spoločnosti.

Škoda za 13,7 milióna eur

Svojím konaním spôsobili pezinskému Úradu práce škodu 13,7 milióna eur. V súvislosti s pandemickou pomocou obvinila Národná kriminálna agentúra štyri osoby. Dve obvinené osoby budú stíhané na slobode.

Minister práce Milan Krajniak následne spustil celoslovenskú kontrolu, dodáva 1.pluska.sk.

(Medzititulky red. HD.)

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.