Orbán o Scholzovej vláde: „Už nestojíme bok po boku!“ Ostrá kritika promigračnej, progenderovej centralistickej politiky z Bruselu !
08 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Maďarský premiér Viktor Orbán kritizoval Nemecko a vládu Olafa Scholza. V rozhovore pre Bild uviedol, že Spolková republika „už nebude stáť bok po boku“ Maďarska. Orbán vidí hlboké rozdiely predovšetkým v téme migrácie, informuje gmx.net.

Hlboké rozpory vo vzťahoch

Maďarský premiér Viktor Orbán vidí hlboké rozpory vo vzťahoch s Nemeckom a tiež s novou nemeckou vládou pod vedením kancelára Olafa Scholza.

„Nová ľavicovo-liberálna vláda sa snaží odkloniť od Kohlovej Európy smerom k promigračnej, progenderovej, pronemeckej, centralistickej politike z Bruselu. Tu už nestojíme bok po boku," – povedal konzervatívny politik pre Bild.

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Orbán: „Migračná kríza v roku 2015 `nahlodala` našu jednotu."

Orbán tvrdí: „Naša jednota sa „nahlodala“ už v roku 2015 s migračnou krízou." V tom čase sa státisíce migrantov dostali do Európy zväčša nekontrolovane cez balkánsku trasu, najmä do Nemecka.

Kríza v tom období vyniesla na povrch hlboké nezhody o budúcnosti Európskej únie, zdôraznil Orbán. „Pre Maďarov a ostatných Stredoeurópanov je vlasť a národná a kultúrna identita podstatná. Vývoj ukázal, že Angela Merkelová sa vydala iným smerom - postkresťanskou a postnárodnou cestou."

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chýbali jasné odpovede

Počas 16 rokov Merkelovej kancelárstva Orbánovi chýbali jasné odpovede na otázky doby a dodáva: „Jedno je isté: Éra nejednoznačnosti, nejasného chápania politiky a „driftovania“ sa skončila. Prichádzajú nové časy s novým smerovaním,“ – uzatvára portál gmx.net

(Medzititulky red. HD.)

Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.