Kajúcnik Slobodník prehovoril: Ako fungovala polícia? Bola to totálna psychiatria!
08 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Už pri nástupe do funkcie mi bolo povedané, že sa odo mňa očakáva lojalita. To sú slová jedného z najznámejších kajúcnikov, bývalého šéfa finančnej jednotky NAKA Bernarda Slobodníka. Podľa jeho vlastných slov mu však až dva roky trvalo, kým detailne pochopil, ako celý systém funguje.

Bývalý šéf finančnej jednotky NAKA a dnes spolupracujúci obvinený Slobodník sa rozhovoril o to, ako fungovala polícia pod vedením Tibora Gašpara. Spomenul dokonca aj to, kto sa priamo zaujímal o vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka, píše portál 1pluska.sk.

Za vyšetrovateľom dobrovoľne

O Slobodníkovi je známe, že ešte pred svojim obvinením zašiel na Úrad špeciálnej prokuratúry, aby začal spolupracovať.  Impulzom k zájdeniu za vyšetrovateľom mu vraj napokon bolo zadržanie Ľudovíta Makóa.

Vyšetrovateľom dokonca odovzdal 201-tisíc eur, ktoré zinkasoval na úplatkoch počas doby, kedy bol vo funkcii. 

Šutaj Eštok v pléne citoval Matoviča, Heger ho skoro vyhodil zo sály! Čo také povedal?
Štátna kasa nemôže byť strážená bláznom bez akejkoľvek zodpovednosti! Chcem vyzvať premiéra Eduarda Hegera, nech okamžite odvolá Igora Matoviča. Presne tieto slová adresoval premiérovi v pléne parlamentu opozičný poslanec a člen strany Hlas-SD... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Očakáva lojalitu

„Už pri nástupe do funkcie mi bolo povedané, že sa odo mňa očakáva lojalita, a aby som informoval, keď sa začnú vyšetrovať "naši ľudia", uviedol pre aktuality.sk Slobodník. Funkcie šéfa finančnej jednotky sa ujal v roku 2014, no až o dva roky neskôr vraj detailne pochopil, ako celý systém funguje.

„Gašpar mi povedal, že sa stretneme s Norbertom Bödörom a postupne sa to nabaľovalo. Vedel som svoje úlohy, a aké za to dostanem benefity,“ uviedol kajúcnik. Peniaze dostával po každom vykonanom úkone. Odmenou mu vraj bolo aj to, že je vo funkcii.

Čo hovorí Ústavný súd na očkovanie?
"Na žiadosť o poskytnutie informácie, koľko sudcov a zamestnancov Ústavného súdu SR je očkovaných proti covid-19 sa náš kolega dočkal nasledovnej informácie: Ústavný súd v rozsahu pôsobnosti zákona o slobode informácií touto informáciou... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Dnes ľutuje

„Systém od nás žiadal viac a viac. Tie peniaze za to nestáli. Stále som mal v hlave, že sa to raz odhalí. Bola to totálna psychiatria a blázinec,“ ľutuje dnes Slobodník.

Sám obvinený sa teraz čuduje, prečo niektorí politici nazývajú napríklad Gašpara politickým väzňom a jeho udavačom. „Keď nepoznajú priebeh konania a nič nepáchali, tak prečo niekoho obhajujú?“ 

Bödörov človek

Zaujímavosťou dnes obvineného je aj to, že práve jeho jednotka zadržala Bödörovho kamaráta podnikateľa Mariana Kočnera kvôli kauze zmenky. Kočner je dnes v kauze zmenky právoplatne odsúdený na 19 rokov nepodmienečne.

Milan Uhrík: Sme zatlačení do kúta a vyzývam na generálny štrajk
Poslanec európskeho parlamentu Milan Uhrík skritizoval v úvode svojej výzvy občanom vládu a jej sľuby. Zároveň sa oprel aj do opatrení, ktoré podľa jeho slov ľudia „znášali“. Zdôrazňuje, že občania boli „zatlačení do kúta" a vláda ignoruje... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Slobodník dokonca pred vraždou komunikoval s Kuciakom a podával mu nejaké informácie dôležité pre jeho prácu.

Zarážajúce ale je, kto sa o vyšetrovanie novinárovej vraždy zaujímal. „Odkiaľ mali Kočner s Bödör informácie z vyšetrovania vraždy nemôžem hovoriť. Je to totiž živá vec ku ktorej som vypovedal. Mal som určité informácie, že Gašpar výpoveďami svedkov disponoval.“ 

O vyšetrovanie vraždy sa zaujímal aj Fico

Obvinený Slobodník dostal aj otázku, či je pravdou, že sa mu Gašpar zdôveril o tom, že v prípade vraždy Kuciaka ide informovať Fica? „Sú to informácie z mojich výpovedí čo hovoríte. Keď som to zrejme povedal, tak trvám na tom, že to tak bolo. Vyplýva z toho to, ako táto spoločnosť vypadala. Je neštandardné, keď sa o to politik zaujímal,“ dodal Slobodník.

Odborné organizácie chcú byť súčasťou rozhodovania o tvorbe siete nemocníc
Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) i Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) vítajú možnosť byť súčasťou komisie, ktorá má pripravovať parametre siete nemocníc na základe pripravovanej reformy. Žiadajú, aby konečné rozhodnutia o sieti neboli len... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.