Čo hovorí Ústavný súd na očkovanie?
08 | 12 | 2021 I Eka Balašková

"Na žiadosť o poskytnutie informácie, koľko sudcov a zamestnancov Ústavného súdu SR je očkovaných proti covid-19 sa náš kolega dočkal nasledovnej informácie: Ústavný súd v rozsahu pôsobnosti zákona o slobode informácií touto informáciou nedisponuje." Začína svoj článok Peter Weis, advokát.

Heredoš mal pravdu

"Táto odpoveď neznamená, že Ústavný súd nefunguje v režime OTP, to uvádzame, aby si to čitateľ nezamieňal s nejakou senzáciou, že SBS na vstupe nikoho neskontroluje. To my z rozhodnutia vyčítať nevieme. Dôležité je niečo úplne iné. Rozhodnutie potvrdzuje, že to, čo pred časom publikoval pán Miroslav Heredoš o zdravotnej informácii (dokumentácii) a statuse očkovania je pravda a to, čo publikovali následne politici a média hlavného prúdu je lož." píše právnik Weis.

Juraj Draxler o koalícii: Je ako anakonda, ktorá škrtí stále viac
Aktuálnemu dianiu sa na svojej sociálnej sieti venuje aj Juraj Draxler. O koalícii si myslí, že je ako anakonda, ktorá škrtí stále viac. Nehasia, čo horí "Teraz sa dohodli, že namiesto poukazov dajú dôchodcom hotovosť za zaočkovanie. 300 eur za... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chránený údaj

"Podľa rozhodnutia Ústavného súdu na úseku informácií je status očkovania osobným údajom týkajúcim sa fyzického (alebo duševného) zdravia fyzickej osoby a je osobitne chránený vrátane údajov o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ktorými sa odhaľujú informácie o zdravotnom stave fyzickej osoby." Upozorňuje právnik: "Spracovanie takýchto údajov sa zakazuje."

Niet čo dodať

"Nič, čo by sme už nevedeli. Opravia médiá a politici nepravdivo uvedené informácie? Pochybujeme. Používajú totiž dvojaký meter. Sami nálepkujú, ale vlastnému onálepkovaniu sa bránia zubami-nechtami." konštatuje Weis a v článku pokračuje odborným výkladom problému.

Treba urobiť prvý krok

"Popretie verejného záujmu v oblasti verejného zdravia zo strany Kancelárie ÚS SR v súvislosti s očkovaním a v širšom kontexte celkovo ohľadom Covid-19, by bolo konečne tým prelomovým postojom, ktorý očakávame od ÚS SR, hoci len od jej administratívnej časti – kancelárie." Uzatvára svoj článok P. Weis: "Ale ako sa vraví, každá cesta začína prvým krokom."

Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.