Od nedele nastanú zmeny v bratislavskej MHD i v regionálnej doprave
07 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Pre celoštátne zmeny cestovných poriadkov dôjde od nedele (12. 12.) k úpravám cestovných poriadkov v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) i v regionálnej autobusovej doprave v okolí Bratislavy. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) a Bratislavská integrovaná doprava (BID), koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji.

Bratislavský mestský dopravca avizuje zriadenie novej zastávky "Kútiky", ktorá pribudne na MHD linke číslo 35. Bude umiestnená na zrekonštruovanom nadjazde ponad Karloveskú ulicu a zlepšiť tak má prestupovanie z autobusovej dopravy na električkovú v smere do Dúbravky i v smere do centra. "Súčasťou zastávky na tomto moste sú aj nové chodníky a výťah, ktorý zabezpečí bezbariérový prístup k električkám," spresnil hovorca DPB Martin Chlebovec.

K zlepšeniu dopravy majú prispieť aj úpravy cestovných poriadkov na linkách MHD číslo 65, 90, 52 a 56. DPB na základe vyhodnotenia predchádzajúcich zmien na linke 65 dopĺňa spoje v rannej špičke tak, aby interval desať minút bol v čase približne od 6.00 do 8.30 h z obidvoch konečných zastávok.

Pozrite sa ako tieto obrázky trefne zosmiešňujú politikov! Matovič to schytal!
Covid správy, strašenie ľudí a davová psychóza. Toho všetkého už maju ľuďia až po krk, spríjemnite si novými zábavnými a trefnými obrázkami svoj deň a odreagujte sa od toho všetkého! Prinášame množstvo nových vtipných obrázkov. Opäť zdroj všetkých... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Denis Merva

"Na linke číslo 90 prichádza k úprave cestovného poriadku na základe vyhodnotení vyťaženosti jednotlivých spojov a tiež na základe podnetov cestujúcich. Málo využívané spoje v okrajových častiach dňa budú presunuté v prospech odpoludňajšej dopravnej špičky," spresnil hovorca dopravného podniku.

Pre každoročnú zmenu cestovného poriadku v železničnej doprave prichádza k úprave odchodov na MHD linke číslo 52 tak, aby jej spoje aj naďalej nadväzovali na zastávke "Stanica Vajnory" na príchody a odchody vlakov. Prioritne v smere a zo smeru Senec. "V tejto súvislosti bude upravený aj cestovný poriadok MHD linky číslo 56, ktorá s linkou číslo 52 tvorí v úseku Východné – Rača spoločnú striedavú obsluhu tejto oblasti," podotkol Chlebovec.

Problém s prímestskými autobusmi pretrváva. Majú cestujúci nárok na odškodné?
Cestujúci, ktorí využívajú bratislavskú prímestskú dopravu, ktorá bola po rokoch nahradená firmou Arriva, prichádzajú o stovky eur. Neraz sa im stáva, že na spoj v cestovnom poriadku čakajú zbytočne. Na príbehy cestujúcich sa pozrel Nový... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ján Papuga

V rámci regionálnej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji dôjde k najzásadnejším zmenám cestovných poriadkov v okolí Malaciek, a to najmä pre zásadnú zmenou časových polôh vlakov pre pripravovanú rozsiahlu modernizáciu železničnej trate. "Úpravy cestovných poriadkov v ďalších oblastiach reagujú na zmeny grafikonu vlakovej dopravy a vylepšujú obslužnosť v regióne," spresnila BID.

V okolí Pezinka nastanú drobné časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi, lepšie rozvrhnutie spojov a pridanie spojov večer v úseku Modra – Bratislava. Na linke 545 v úseku Pezinok – Šenkvice – Vištuk bude pridaný poobedný spoj pre školákov. Pre okolie Senca a Šamorína pôjde o drobné časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi a drobné časové posuny na spojoch zabezpečujúcich dochádzku žiakov do a zo škôl.

Predseda VÚC Trnka a jeho obrovský problém
Tuctová korupčná schéma - košická župa si cez firmu županovho známeho kúpila teplomery. Ich štandardná cena je 400 eur, no župa zaplatila dvakrát toľko. Župan Trnka si zarobil na poriady problém. Kauzu sleduje Denník N. Dva maily zo súkromnej... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova