Predseda VÚC Trnka a jeho obrovský problém
07 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Tuctová korupčná schéma - košická župa si cez firmu županovho známeho kúpila teplomery. Ich štandardná cena je 400 eur, no župa zaplatila dvakrát toľko. Župan Trnka si zarobil na poriady problém. Kauzu sleduje Denník N.

Dva maily zo súkromnej adresy

Kauza sa stala zaujímavou až vtedy, keď sa ju rozhodou utlmiť sám župan Trnka. Ten v deň zverejnenia písal výrobcovi teplomerov, ktorý ich predával aj iným župám a Denníku N potvrdil polovičnú sumu, akú zaplatili Košice. Z Trnkovej súkromnej adresy dostal majiteľ dva maily. V jednom sa Trnka pýta na okolnosti vzniku článku a majiteľ firmy odpovedá podľa Trnkovho priania. Trnka sa pýta majiteľa, ako to myslel s tou dvojnásobnou cenou, majiteľ odpovedá, že on nič také novinám nepovedal. Priamočiarosť Trnkovho úmyslu verne zobrazuje upozornenie, nech majiteľ nezabudne prepísať svoje odpovede do 1. osoby jednotného čísla píše Denník N. Druhý e-mail prišiel z oficiálnej adresy župana, bol už len „akože“. Trnka sa v ňom tváril veľmi formálne a majiteľovi kládol otázky z prvého mailu, lenže už bez odpovedí, tie mal akože odpísať výrobca.

Kto bude prezidentom policajného zboru? Kandidáti dvaja, otáznikov priveľa
Do výberového konania na pozíciu prezidenta policajného zboru sa ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi veľmi nechcelo. Ráta totíž s tým, že si bude môcť policajného prezidenta vybrať sám, bez názoru výberovej komisie. Informuje denník SME. Po... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Ďalšie Trnkove prešľapy

Župan ale neváhal a na sociálnej sieti zverejnil fiktívne odpovede výrobcu teplomerov a článok Denníka N nazval hoaxom. Keď sa ho autor článku spýtal na e-maily, namiesto odpovede poslal Trnka útok na morálnu integritu reportéra. 

Chcete nám pomôcť?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.

Potravinári varujú: Výrobok, bez ktorého sa Vianoce na Slovensku neobídu, je nebezpečný!
Obsahuje nebezpečnú zakázanú látku! Varuje Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS). Neverili by ste, ktorá potravina je podľa posledných kontrol nebezpečná. Štátna veterinárna a potravinová správa objavila počas posledných kontrol v... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková