Analytik Baránek: Tvrdenie, že Matovič je blázon, vyzerá byť pravdivé
07 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

O expremiérovi a ministrovi financií sa čoraz viac šíri myšlienka, že Matovič nie je zdravotne v poriadku. Samotný líder OĽaNO však o celej veci mlčí. Portál ereport.sk sa politického analytika Jána Baráneka opýtal, ako to celé číta on.

A Matovič mlčí

Opozičný líder Robert Fico napríklad tvrdí, že Matovič je v opatere lekárov. V podobnom duchu sa o ňom nevyjadruje len politická opozícia, no napríklad aj občania v komentároch na sociálnych sieťach.

To, že sa Matovič často dosť expresívne vyjadruje ku každej maličkosti, všetci vieme. V takejto podstatnej veci však na svoju obranu zaryto mlčí.

Obrovské zdraženie elektriny od januára nebude posledné: Čo horšie nás ešte čaká?
Od januára pôjde elektrina pre domácnosti hore o 15 percent. V roku 2023 to však môže byť až 60 percent! Čím zelenšie sa totiž politici k energetike stavajú, tým viac energie dražejú. V rukách to majú Nemci Slovenské účty za elektrinu najviac... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Bez vetra sa ani lístok nepohne

Politický analytik Ján Baránek považuje mlčanie šéfa OĽANO nielen za zvláštne, ale dokonca až potvrdzujúce to, čo sa o Matovičovi šíri.

„Informácia nie je nová, je tu niekoľko rokov. Ak si spomínate, pred voľbami sa Matovič na nejaký čas vytratil z politického priestoru a popularita Remišovej vystúpila. Už vtedy sa hovorilo, že je na nejakom liečení, alebo niečo podobné,“ pripomenul Baránek udalosti spred približne dvoch rokov.

„To ticho je veľmi zvláštne a skôr mi napovedá, že na tom niečo bude, lebo keby to tak nebolo, tak Igor Matovič zvykne veľmi ostro reagovať na takéto veci a ja si myslím, že ak by niečo na tom nebolo pravdy, už dávno by sa voči tomu vymedzil,“ skonštatoval Baránek.

Krtoré ďalšie mesto hlási rapídny nárast cien za teplo?
Nedávno sme písali o Ilave, v ostatných dňoch ohlásila zvyšovanie cien za teplo a TÚV spoločnosť Spravbytkomfort, a. s. Prešov. SME/Korzár informuje, že spoločnosť požiadala Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) o úpravu variabilnej zložky... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Môže byť informácia pravdivá?

Baránek upozornil, že obyčajný SBSkár v obchode potrebuje psychotesty na to, aby dokázal, že je spôsobilý na výkon povolania. A u človeka, ktorý riadi krajinu a exekutívu vlastne vôbec žiadne kritéria nemáme.

Podľa analytika dokonca zároveň to ticho verifikuje, že informácia je pravdivá: „Pokiaľ to bude stále v tejto sfére, že Fico to bude tvrdiť a nikto mu nebude oponovať, tak to ticho vlastne verifikuje, že tá informácia je pravdivá a politicky to môže vyhovovať jeho súperom.“

No analytik aj konštatoval, že politicky by Matovičovi zistenie verejnosti o prípadných mentálnych problémoch nemuselo uškodiť: „Jemu to už moc poškodiť nemôže, lebo on už je tak neobľúbený, že tá podpora, ktorá mu ostala, to sú zrejme ľudia, ktorým nevadí nič,“ zauvažoval.

Potravinári varujú: Výrobok, bez ktorého sa Vianoce na Slovensku neobídu, je nebezpečný!
Obsahuje nebezpečnú zakázanú látku! Varuje Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS). Neverili by ste, ktorá potravina je podľa posledných kontrol nebezpečná. Štátna veterinárna a potravinová správa objavila počas posledných kontrol v... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Médiá prestali plniť svoju funkciu

Podľa analytika je skôr zaujímavé, že sa toto podozrenie takmer nikdy neobjavuje v mediálnom priestore. 

„Médiá prestali plniť svoju základnú funkciu, tie mainstreamové, zlyhali v celej tej pandémii a prestali plniť úlohu tej kontroly a navyše, on je stále minister financií a de facto stále tu koalíciu riadi do istej miery a pokiaľ si bude štát platiť reklamu v médiách a nie za malé peniaze, tak nemôžeme čakať nič iné,“ usúdil analytik.

Naozaj potrebuje lekársku pomoc?

„To nie je len tak, že niekto si to vymyslel. Matovič takpovediac nahráva na smeč," hovorí politický analytik.

"Na základe toho, čo vidia ľudia, čo on v politike robí, tak na základe toho, také tvrdenie, že je blázon, tak pre veľa ľudí vyzerá ako pravdivé,” uzavrel Baránek.

Kto bude prezidentom policajného zboru? Kandidáti dvaja, otáznikov priveľa
Do výberového konania na pozíciu prezidenta policajného zboru sa ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi veľmi nechcelo. Ráta totíž s tým, že si bude môcť policajného prezidenta vybrať sám, bez názoru výberovej komisie. Informuje denník SME. Po... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.