Potravinári varujú: Výrobok, bez ktorého sa Vianoce na Slovensku neobídu, je nebezpečný!
07 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Obsahuje nebezpečnú zakázanú látku! Varuje Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS). Neverili by ste, ktorá potravina je podľa posledných kontrol nebezpečná. 

Štátna veterinárna a potravinová správa objavila počas posledných kontrol v obchodoch potravinu, ktorá obsahovala nebezpečnú zakázanú látku, píše portál 1pluska.sk. Najhoršie je, že na Vianoce nesme chýbať v žiadnej domácnosti!

Inšpektori ŠVPS nariadili totiž z trhu stiahnuť ako nebezpečnú potravinu „Med kvetový lipový“.

Obrovské zdraženie elektriny od januára nebude posledné: Čo horšie nás ešte čaká?
Od januára pôjde elektrina pre domácnosti hore o 15 percent. V roku 2023 to však môže byť až 60 percent! Čím zelenšie sa totiž politici k energetike stavajú, tým viac energie dražejú. V rukách to majú Nemci Slovenské účty za elektrinu najviac... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

V mede lieky pre zvieratá

Našli ho v rámci úradnej kontroly potravín v predajni Metro v Košiciach. Šlo o 900-gramové balenie s dátumom minimálnej trvanlivosti do 17. augusta 2024, od výrobcu MEDAS s.r.o. s číslom šarže M21L2004. Ako krajina pôvodu je uvedené zmes medov EÚ a mimo EÚ.

„Vo vzorke bola zistená prítomnosť rezíduí veterinárneho liečiva tylozín v množstve 2,6 µg/kg,“ uviedli inšpektori na svojej stránke.

Tylozín je antibiotikum určené pre zvieratá s dýchacími problémami. Je syntetického pôvodu a jeho použitie je v potravinách v Európskej únii zakázané.

Krtoré ďalšie mesto hlási rapídny nárast cien za teplo?
Nedávno sme písali o Ilave, v ostatných dňoch ohlásila zvyšovanie cien za teplo a TÚV spoločnosť Spravbytkomfort, a. s. Prešov. SME/Korzár informuje, že spoločnosť požiadala Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) o úpravu variabilnej zložky... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.