Britská armáda sa vracia do Nemecka - kvôli Rusku?
06 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Británia chce do Nemecka dodať stovky kusov vojenského vybavenia vrátane tankov a bezpilotných lietadiel. Dôvodom je údajne možná eskalácia konfliktu s Ruskom, píše epochtimes.de.

Necelý rok po ukončení sťahovania britských jednotiek z Nemecka Londýn oznámil, že plánuje poslať späť do Nemecka približne 250 tankov a bojových vozidiel.

V Paderborne-Sennelageri bude umiestnená armádna brigáda, ktorá sa bude zúčastňovať na vojenských cvičeniach v iných krajinách.

Britský minister obrany Ben Wallace oznámil, že Británia uskutoční najradikálnejšiu transformáciu britskej armády za posledných 20 rokov. To zahŕňa otvorenie základní v Nemecku, Keni a Omare.

Hrozba z Ruska

Britské médiá citujú veliteľa poľnej armády generálporučíka Ralpha Wooddissa, podľa ktorého základne umožnia britským vojakom, aby boli pripravení na rýchle nasadenie v prípade potreby.

Medzi nové jednotky, ktoré sa posielajú do Nemecka, patria modernizované verzie tankov Challenger 3, obrnené transportéry Boxer, pásové bojové vozidlá Ajax, delostrelecké a odmínovacie vozidlá a bezpilotné lietadlá, uviedol Wooddisse.

Novinárom zdôraznil význam úlohy Nemecka, ktoré „ponúka značný počet našich obrnených vozidiel, aby sme ich mohli rýchlejšie nasadiť, ak budú potrebné kdekoľvek na kontinente".

Podľa denníka The Times mal údajne na mysli možnú vojnu s Ruskom.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Dohoda medzi Britániou a Ukrajinou

Británia a Ukrajina medzitým uzavreli dohodu, ktorá Kyjevu umožní získať od Londýna pôžičky na nákup britských vojnových lodí a rakiet, informuje britský Express.

Obe krajiny sú znepokojené ruskou vojenskou aktivitou a zbrojením na hraniciach s Ukrajinou. Minister obrany Wallace a jeho ukrajinský kolega Oleksij Jurijovyč Reznikov spoločne vyhlásili: „Národná suverenita a územná celistvosť Ukrajiny je nespochybniteľná."

Dali však jasne najavo, že ich vlády nemajú v úmysle „sa akýmkoľvek spôsobom pokúsiť strategicky obkľúčiť alebo podkopať Ruskú federáciu".

Reštrukturalizácia britskej armády

Aký je cieľ reštrukturalizácie britskej vlády? Cieľom programu Future Soldier je vytvoriť do roku 2030 plne modernizovanú vojenskú divíziu.

Počet vojakov sa zníži z 82 000 na 73 000. Cieľom reštrukturalizácie je však vychovať „moderných vojakov" a pripraviť armádu na budúcnosť, povedal šéf strategického oddelenia brigádny generál John Clark.

Vojenské sily budú kombinované so zálohou 30 000 vojakov, ktorí prevezmú velenie v núdzových civilných situáciách.

Namiesto pravdy prichádza povinnosť... ako vláda zmarila ilúzie (Achim Baumann)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Oznámením o novom lockdowne a blížiacom sa povinnom očkovaní rakúska vláda opäť ukázala, kam smeruje a že rozprávka o zodpovednom občanovi nie je ničím iným ako tabletkou na upokojenie. A vláda ich už v rámci... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa tieňového ministra obrany Johna Healeyho sú však tieto zmeny zlým signálom. Plán označil za „diktovaný nákladmi, nie hrozbami".

Podľa neho je britská armáda „príliš malá, príliš slabá a príliš slabo vybavená". V dôsledku toho by armáda nebola schopná čeliť hrozbám, „ktorým Spojené kráľovstvo a naši spojenci v súčasnosti čelia". Hrozba bude rásť a neustále sa meniť, povedal.

„Na veľkosti záleží," - povedal Healey novinárom a kritizoval premiéra Borisa Johnsona. Premiér totiž prisľúbil zachovanie veľkosti ozbrojených síl. „Premiér môže zľahčovať sľuby, ktoré dáva našim ozbrojeným silám a verejnosti, ale my nie," povedal Healey.

Pri ďalších voľbách bude mať Británia najmenšiu armádu za posledných 300 rokov, dodal.

Plán modernizácie bude podporený investíciami vo výške 41,3 miliardy libier (približne 48,5 miliardy eur) počas nasledujúcich desiatich rokov, uzatvára portál epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Víťazstvá proti koronovej diktatúre: Zrušenia obžalôb či prepustení z práce (Birgit Pühringerová)
Komentár Birgit Pühringerovej (Wochenblick) Vláda a mainstreamové médiá v Rakúsku sa snažia udržiavať tlak a strašia ľudí, aby ich ešte viac vtlačili do koronového jarma. Robia to pravidelným zverejňovaní správ o uložených sankciách alebo hrozbách... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.