Víťazstvá proti koronovej diktatúre: Zrušenia obžalôb či prepustení z práce (Birgit Pühringerová)
28 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Birgit Pühringerovej (Wochenblick)

Vláda a mainstreamové médiá v Rakúsku sa snažia udržiavať tlak a strašia ľudí, aby ich ešte viac vtlačili do koronového jarma. Robia to pravidelným zverejňovaní správ o uložených sankciách alebo hrozbách za porušenie opatrení. Skutočnosť, že tieto tresty často nie sú právoplatné, alebo sa zrušia, sa však starostlivo skrýva.

Aký rozruch vyvolalo, keď boli zamestnanci nemocnice v rakúskom Hietzingu počas tretieho lockdownu pranierovaní v médiách kvôli rozlúčke s kolegom odchádzajúcim do dôchodku. Odvážili sa obetovať asi 30 minút zo svojej obedňajšej prestávky, aby sa s ním rozlúčili. Pravidlá o odstupoch medzi osobami a povinné nosenie rúška pritom údajne nebrali príliš vážne. Zamestnávateľ preto proti nim podnikol prísne kroky a dal 17 dotknutým zamestnancom na výber: okamžité ukončenie pracovného pomeru bez výpovednej lehoty, alebo rozviazanie pracovného pomeru dohodou, ale bez nároku na odstupné. Dvaja z nich súhlasili s výpoveďou, 14 zamestnanci sa rozhodli prijať výpoveď bez výpovednej lehoty a bránili sa.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pracovný súd výpovede napokon zrušil

Podľa pracovného súdu zamestnávateľ reagoval neprimerane. Teraz musí 14 bývalých pracovníkov prijať späť do práce, alebo im vyplatiť odškodné. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, v hre je odvolanie zamestnávateľa.

Je nepochopiteľné, že v čase krízy zamestnávateľ prepustí dlhoročných pracovníkov nemocnice. Vzhľadom na prevládajúci nedostatok zdravotníckeho personálu sa dalo pristúpiť k miernejšiemu potrestaniu, najmä v čase pandémie.

Ďalší oslobodzujúci rozsudok v prípade odporu voči opatreniam

Koronovný režim teraz utrpel ďalšiu porážku v prípade Martina Ruttera, kritika vládnych opatrení. Po veľkej demonštrácii vo Viedni bol obvinený z odporu voči štátnej moci. Údajne sa snažil silou zabrániť policajtom, aby ho identifikovali. Súd ho napokon oslobodil. Sudca nevidel žiadne násilie, ktoré by bolo rozhodujúce pre trestný čin. Keďže prokuratúra sa k prípadu zatiaľ nevyjadrila, oslobodzujúci rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vláda sa zabáva

Zatiaľ čo ľudia trpia opatreniami a sú opäť v izolácii kvôli tomu, že politici sa zamerali na očkovanie ako východisko z pandémie, vláda sa dobre baví. A to nielen na dobročinnom večierku ORF Svetlo do tmy, ktorý spustil búrku nevôle, ale aj počas celej pandémie. Vládni predstavitelia  sami nedodržiavajú pravidlá, ktoré by radi vnucovali ľuďom. Na vlastné „chyby" sa pozerajú z výšky.

Ani „pracovné výjazdové rokovanie" tirolských zelených so spoločenským podujatím v čase zákazu vychádzania nemalo okrem niekoľkých chabých ospravedlnení žiadne následky. To, že líder klubu Zelených Sigi Maurer sa viezol vo vlaku bez povinného rúška, bolo takmer súčasťou „dobrých mravov“ strany. Ak by sa prepúšťalo zakaždým, mnohé politické posty by už boli prázdne a ľudia by nemohli zúfalo čakať až do najbližších volieb, konštatuje sa v komentári Wochenblicku.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!