Pediatri varujú: Očkovanie detí nie je cesta, ako sa vyhnúť lockdownu. Nie sú hnacím motorom pandémie!
01 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Rakúsky minister zdravotníctva už objednal vakcíny pre deti.  Šéf rezortu školstva chce, aby sa deti vo veľkom očkovali na školách, píše Wochenblick.
Očkovať deti s cieľom vyhnúť sa lockdownu je neprimerané

Európska lieková agentúra (EMA) už schválila očkovanie detí vo veku od 5 rokov vakcínou od konzorcia BioNTech/Pfizer. V spoločnom stanovisku Nemeckej spoločnosti pre pediatriu a dorastové lekárstvo (DGKJ), Nemeckej spoločnosti pre pediatrickú infektológiu (DGPI) a Profesného združenia pediatrov a dorastových lekárov (BVKJ) sa však očkovanie detí s cieľom zabrániť lockdownu označuje za „neprimerané". Pretože: v popredí musí byť vlastný záujem dieťaťa.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľké očkovanie na školách

Rakúsky Národný výbor pre očkovanie (NIG) medzitým odporúča očkovanie detí bez výhrad a minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein (Zelení) tvrdí: „Očkovanie detí je bezpečné." Minister školstva Heinz Faßmann (ÖVP) chce zmobilizovať školských lekárov na veľké očkovanie na školách.

Veľa detí medzi chorými ale nie je

V stanovisku sa tiež konštatuje:

Primárna záťaž ochorení v tejto mladej vekovej skupine v dôsledku závažných ochorení zostáva veľmi nízka. Miera prenosu vírusu z tejto vekovej skupiny je nižšia ako u dospelých. Platí to najmä pre deti bez príznakov ochorenia. Predpoklad, že očkovanie bude mať trvalý vplyv na mieru prenosu vírusu u malých detí, sa nepotvrdil.“

Ďalej sa zdôrazňuje, že deti nie sú hnacím motorom pandémie, ako sa často mylne tvrdí, a je tiež nepravdepodobné, že by samy vážne ochoreli.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Žiaden prospech pre deti

V stanovisku sa ďalej píše:

V tomto ohľade sa musí kompromis medzi rizikom a prínosom pri indikácii očkovania malých detí posudzovať obzvlášť opatrne a nie je taký zrejmý ako v prípade očkovania dospelých."

„Požiadavka očkovať malé deti, aby sa predišlo lockdownu, nie je primeraná. Vlastný záujem dieťaťa musí byť prvoradý."

So všetkou opatrnosťou sa teda poukazuje na to, že malé deti sú oveľa viac ohrozené rizikom nežiaducej reakcie z experimentálnych mRNA vakcín než následkami ochorenia.

Nebezpečný zápal srdcového svalu sa vyskytuje najmä u chlapcov. Preto nemecká Stála očkovacia komisia (Stiko) nedávno tiež neodporučila používať mRNA vakcínu spoločnosti Moderna osobám mladším ako 30 rokov.

Minister zdravotníctva už objednal 258 000 dávok vakcín pre deti

Minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein už nakúpil 258 000 dávok vakcíny pre približne 600 000 detí vo veku 5 – 11 rokov. Šéf rezortu školstva Heinz Faßmann chce podľa medializovaných informácií očkovať deti v školách, dodáva Wochenblick.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.