Tvrdé opatrenia síce platia pre Slovákov, ale nie pre poslancov
30 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

V podstate sme si všetci rovní, ale niektorí sú si predsa rovnejší! Presne toto pravidlo platí aj pre poslancov parlamentu, ktorí, ako sa zdá, nemusia vôbec dodržiavať prísne opatrenia stanovené pre ostatných vládou.

Stoja poslanci nad zákonom?

Všade platia prísne pravidlá. Firmy museli prejsť na home office a zamestnanci, ktorí stále chodia do práce, sa musia preukázať, že sú bezinfekční. Pravidlá sa však neuplatňujú všade rovnako striktne. Naše najvyššie úrady sú toho dôkazom, píšu Hospodárske Noviny.

V parlamente v poslednom čase nikdy neviete, kedy bude schôdza tá posledná. Rokovania sa preťahujú, poslanci sa nevedia dohodnúť. 

Bez kontroly

No oni nie sú jediní, ktorí denne do budovy parlamentu vstupujú. Ľudí, ktorí sú tu zamestnaní, sú stovky. Zamestnanci Kancelárie, bezpečnosti, technici, osoby, ktoré sa starajú o čistotu a chod celej inštitúcie, novinári a, samozrejme, aj poslanci a ich asistenti.

Igor Melicher: Táto vláda má veľké reči, ale reálne nevie spraviť nič
Peniaze na lekárov a sestry nie sú, ale na Matovičove výmysly sa vždy nájdu? Pýta sa mladý sociálny demokrat Igor Melicher, podľa ktorého vláda používa komunikáciu, ktorá je absolútnych výsmechom každého jedného z nás! A v príspevku na sociálnej... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kým všetci pracovníci či zástupcovia médií sa pri vstupe musia preukázať, že spĺňajú podmienky, ktoré stanovila vláda a hygienici, poslanci vchádzajú do budovy voľne.

Niektorí až tak slobodne, že si nenasadzujú ani respirátor. Poslancov bez potrebného prekrytia dýchacích ciest stretnete na chodbách, tlačových konferenciách či v rokovacej sále.

Už viackrát sa kvôli tomu strhla v pléne hádka, niektorí poslanci boli vykázaní a napríklad Peter Krupa z ĽSNS prišiel aj o časť svojho platu. To je však všetko, čo sa im môže stať.

Konflikt v súdnej moci ? Sopoliga versus Mazák. Kto používa totalitné postupy...
JUDr. Juraj Sopoliga je členom Súdnej rady zvolený sudcami a tiež je čestný prezident Združenia sudcov Slovenska sa v Právnych listoch pýta, či je generálny prokurátor SR skutočne súčasťou výkonnej moci. Prečo tá otázka? Je to reakcia na toto... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Poslancom vstup povolený

Odvčera začala platiť vyhláška hlavného hygienika, ktorá hovorí, že na pracovisku môžu byť len očkovaní, testovaní alebo ľudia, ktorí prekonali covid. Začiatkom schôdze bola táto téma predmetom diskusií na poslaneckom grémiu a výsledok bol, že pre volených zástupcov tieto podmienky neplatia.

Vstup do Národnej rady im jednoducho nemožno odoprieť ani podmieniť nejakými rúškami!

„Dohodli sme sa, že budeme absolútne rešpektovať ústavné právo každého poslanca na výkon mandátu a zastupovania občanov,“ vysvetlil predseda parlamentu Boris Kollár. Dodal, že nemožno porušovať práva ľudí na zastupovanie cez svojho voleného zástupcu.

A tak môžu poslanci do parlamentu vstupovať voľne, bez nutnosti sa preukazovať. 

Robert Fico: Zuzana Čaputová mala v Maďarsku veľa pekných, ale prázdnych rečí!
Covid je podľa Roberta Fica, predsedu strany SMER - SD najpodstatnejšou témou, ale nemôžeme podľa neho zabúdať ani na iné udalosti. A hovorí o samite prezidentov V4. Prezidentka Čaputová podľa neho opäť mala veľa pekných, ale prázdnych rečí. Ale... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.