Katastrofa v Bratislavskom kraji menom Arriva: Trpezlivosť dochádza Drobovi, primátorom i starostom!
30 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Trpezlivosť konečne pretiekla nielen obyvateľom Bratislavského kraja, ale aj ich voleným zástupcom! Nový autobusový dopravca Arriva v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) má problémy od prvého dňa. A podľa všetkého sa každým dňom iba zhoršujú!

Nočná mora na cestách

Autobusový dopravca Arriva avizoval, že nedostatky, ktoré vznikli v deň spustenia, odstráni počas deväťdňového ultimáta, vytýčeného županom Jurajom Drobom.

Dopravcovi chýbajú desiatky vodičov, nedokážu vypraviť všetky spoje, ľudia už dva týždne meškajú do práce, do školy, k lekárovi. A stáť na zastávke autobusu v mrazoch dve hodiny nie je určite pre nikoho príjemne strávený čas. Arriva si nesplnila absulútny základ zo služieb, ktoré sľubovala.

Starostovia a primátori priľahlých obcí hlavného mesta sa preto rozhodli aspoň na chvíľu vyriešiť tento problém a niektorí na vlastné náklady zabezpečili kyvadlovú dopravu, píše portál cas.sk.

Atmosféra už bola neznesiteľná, hovorí o odchode od Sulíka jeho pravá ruka
Ministra hospodárstva Richarda Sulíka opustila pravá ruka! Pandémia ešte ani zďaleka neskončila, no krízová poradkyňa áno. Zdá sa, že ministerstvo hospodárstva chce situáciu zvládnuť aj bez krízových poradcov. Na svojom poste totiž končí poradkyňa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

 

Pezinok dokúpil linku

Mesto bolo nútené odkúpiť jednu z liniek - pôvodne známu ako 522, ktorá spája Pinelovu nemocnicu, najväčšie sídlisko a stanicu ŽSR. Arriva už mesiac pred spustením nebola ochotná pokryť danú trasu, pretože je považovaná za mestskú linku.

„Vypadli však aj iné spoje, ale nemohli sme ich riešiť z viacerých dôvodov. Neboli sme včas informovaní, nemáme na to kryté zdroje a situácia sa stále mení a je nepredvídateľná,“ povedal primátor Igor Hianik.

Senec na vlastný spoj nemá peniaze

Podľa hovorkyne Martiny Ostatníkovej mesto Senec si nemohlo objednať autobusy z dvoch dôvodov - nemá koncesiu na takýto typ dopravy a zároveň nemá rozpočtované finančné prostriedky na takýto účel.

„Mesto však muselo upraviť grafikon Mestskej autobusovej dopravy, pretože muselo rýchlo riešiť výpadok trasy v miestnej časti Svätý Martin,“ uviedla Ostatníková.

Tvrdé opatrenia síce platia pre Slovákov, ale nie pre poslancov
V podstate sme si všetci rovní, ale niektorí sú si predsa rovnejší! Presne toto pravidlo platí aj pre poslancov parlamentu, ktorí, ako sa zdá, nemusia vôbec dodržiavať prísne opatrenia stanovené pre ostatných vládou. Stoja poslanci nad... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ivanka pri Dunaji zabezpečila  kyvadlovú dopravu

„Obec sa rozhodla dosahy situácie čiastočne zmierniť. Na svoje náklady zabezpečí kyvadlovú dopravu,“ prezradil zástupca starostu Ivan Zibala.

Oslovili súkromného dopravcu a zabezpečili od 26. novembra 3 ranné spoje na zastávku Bratislava-Zlaté piesky. Zabezpečujú ju na vlastné náklady. 

Trpezlivosť došla konečne aj najkompetentnejšiemu

Na utorkovej tlačovej konferencii predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba konečne vyhlásil to, čo je každému z hlavného mesta a okolia jasné už dlho. "Nový regionálny autobusový dopravca v Bratislavskom kraji Arriva situáciu nezvláda."

Konflikt v súdnej moci ? Sopoliga versus Mazák. Kto používa totalitné postupy...
JUDr. Juraj Sopoliga je členom Súdnej rady zvolený sudcami a tiež je čestný prezident Združenia sudcov Slovenska sa v Právnych listoch pýta, či je generálny prokurátor SR skutočne súčasťou výkonnej moci. Prečo tá otázka? Je to reakcia na toto... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Podľa neho sú v hre tri možnosti. Prvým je rokovanie Arrivy s potenciálnymi subdodávateľmi, kde už prebiehajú rokovania. Ak by k dohode došlo, mohla by si dopravná obslužnosť zvýšiť už o pár dní na 90 a viac percent, informuje portál ereport.sk.

Druhým riešením je pokračovanie v súčasnom tempe, kde dopravca bude naberať vodičov postupne a trvať to bude niekoľko týždňov. Tretím riešením je vypovedanie zmluvy s Arrivou. Do toho sa však Drobovi nechce.

Teraz už iba zostáva zodpovedať otázku, ktorú položili snáď všetci občania: Arriva nič nevyriešila do daného ultimáta. Ako to budete sankcionovať, pán Droba? Alebo bude zase stačiť ďalšie no, no, no?

SHMÚ: Na viacerých miestach sa môžu tvoriť hmly i snežiť, na horách bude veterno
Na viacerých miestach Slovenska môže v utorok snežiť, vytvárať sa môžu aj snehové jazyky a záveje. Na horách sa môže výraznejšie rozfúkať. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | tasr

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.