Atmosféra už bola neznesiteľná, hovorí o odchode od Sulíka jeho pravá ruka
30 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Ministra hospodárstva Richarda Sulíka opustila pravá ruka! Pandémia ešte ani zďaleka neskončila, no krízová poradkyňa áno. Zdá sa, že ministerstvo hospodárstva chce situáciu zvládnuť aj bez krízových poradcov. Na svojom poste totiž končí poradkyňa ministra hospodárstva Richarda Sulíka pre krízové opatrenia, ktoré súvisia s koronavírusom, Jana Kiššová. 

Žiadna začiatočníčka

Jana Kiššová si toho v politike preskákala už dosť. Je slovenskou klasickoliberálnou političkou, ekonómkou, manažérkou. Je bývalá podnikateľka, bývalá poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky, predsedníčka Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti a predsedníčka Komisie pre podnikateľské prostredie, podporu MSP a živnostníkov.

Vzťah liberálov Jany Kiššovej a Richarda Sulíka nebol vždy úplne ideálny. Najskôr si rozumeli, veď blondínka bola zakladajúcou členkou SaS. V roku 2019 však odišla zo SaS so skupinou okolo Ľubomíra Galka a kandidovala za Demokratickú stranu.

Nezhody so Sulíkom

Dôvodom mali byť jej nezhody so Sulíkom. Politička v tom čase tvrdila, že v SaS sa „lámali charaktery“ a „atmosféra bola už neznesiteľná“, informuje portál 1pluska.sk

„Dnešná SaS už nie je tou stranou, do ktorej som pred desiatimi rokmi plná ideálov vstupovala. Pre mňa tam vládne neznesiteľná atmosféra, v ktorej sa už nechcem ďalej dusiť,“ napísala po svojom odchode.

Andrej Danko- nie reorganizácii nemocníc
Andrej Danko sa v relácii v TA3 vyjadril k toľko pranierovanej téme reorganizácie siete nemocníc s ktorými na svetlo sveta vyšli koaličný partneri. Predseda mimoparlamentnej SNS a bývalý predseda NR SR si nedával servítku pred ústa hlavne čo sa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Norbert Pančík

Pred voľbami odišla aj z DS a opäť sa spojila Sulíkom. Do SaS síce nevstúpila, no po voľbách sa dohodla s ministrom Sulíkom, že bude robiť poradkyňu pre krízové opatrenia, ktoré súvisia s koronavírusom a cielia na zmiernenie ekonomických následkov. Stala sa tak jeho pravou rukou počas pandémie, ktorá však ešte neskončila.

Pomoc bola vraj len dočasná

V posledných týždňoch sa však v kuloároch objavila informácia, že post poradkyne opustila. „Áno, je to pravda,“ potvrdila informáciu pre aj samotná Kiššová. „Podľa dohody úplne na začiatku bolo moje pôsobenie dočasné, teraz spolupracujeme už len externe, v menšom rozsahu,“ vysvetľovala ďalej.

Robert Fico: Zuzana Čaputová mala v Maďarsku veľa pekných, ale prázdnych rečí!
Covid je podľa Roberta Fica, predsedu strany SMER - SD najpodstatnejšou témou, ale nemôžeme podľa neho zabúdať ani na iné udalosti. A hovorí o samite prezidentov V4. Prezidentka Čaputová podľa neho opäť mala veľa pekných, ale prázdnych rečí. Ale... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Odmietla špekulácie, že by za týmto rozhodnutím boli nezhody so Sulíkom. „Keby som nemala svoje aktivity, ostala by som. Veľmi dobre sa mi s ním vždy robilo,“ zakončila. 

Čo na to ministerstvo?

„Jana Kiššová pôsobila na pozícii poradkyne ministra hospodárstva počas obdobia, kedy MH SR pripravovalo a vyplácalo podnikateľom rôzne formy pomoci počas koronakrízy. Išlo o dočasnú výpomoc, na tomto poste ju nikto nenahradil,“ odkázali z tlačového odboru ministerstva hospodárstva.

"Jana Kiššová sa dobrovoľne rozhodla odísť do politického dôchodku a ja som to akceptoval," znelo Sulíkovo stanovisko.

Čelíme mnohým krízam, potrebujeme sa zomknúť, uviedla na samite V4
Svet čelí mnohým krízam, svet sa mení, výzvy, ktoré pribúdajú, sú početnejšie a zložitejšie. Preto je potrebné zomknúť sa, spolupracovať v duchu zakladateľov Vyšehradskej štvorky (V4). Povedala to v pondelok prezidentka SR Zuzana Čaputová na samite... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.