Eduard Chmelár: Viniť zo situácie zmätených ľudí je zvrátenosť
30 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Politológovi Eduardovi Chmelárovi lezú na nervy pokryteckí snobi, ktorí sa vyhlasujú za jediných nositeľov slušnosti, hoci podľa neho doteraz nepochopili, že nie sú súčasťou riešenia, ale problému. Koho má na mysli vysvetlil v príspevku na sociálnej sieti.

Politiológ Eduard Chmelár za pokryteckých snobov považuje Dzurindu, Mikloša, Bugára, Radičovú, Vášáryovú, Šimečku a im podobných, ktorí vyzvali nezaočkovaných na zodpovednosť a solidaritu.

Chmelár si myslí, že ide o ľudí, ktorí na Slovensku ničili solidaritu a šancu na dôstojný život tri desaťročia systematicky a programovo. A práve preto títo ľudia, ktorí naučili ľudí nedôverovať ničomu a uveriť čomukoľvek nemajú čo podľa neho vyzývať na zodpovenosť a solidaritu. "Nikdy nepochopíme príčiny extrémne rastúcej nedôvery v spoločnosti, ak nezačneme práve tu, u týchto namyslených bohorovných malomeštiakov, ktorí bez štipky sebareflexie naďalej obviňujú zo všetkého ten neuchopiteľný ľud," píše Chmelár. A dodáva, že primitívne hlúposti typu sociálne práva sú socialistický prežitok.

Igor Melicher: Táto vláda má veľké reči, ale reálne nevie spraviť nič
Peniaze na lekárov a sestry nie sú, ale na Matovičove výmysly sa vždy nájdu? Pýta sa mladý sociálny demokrat Igor Melicher, podľa ktorého vláda používa komunikáciu, ktorá je absolútnych výsmechom každého jedného z nás! A v príspevku na sociálnej... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Viniť zo situácie zmätených ľudí je zvrátenosť

Dotyční by si podľa Chmelára mali uvedomiť vlastnú zodpovednosť za to všetko, v akom stave sa nachádza Slovenská republika, inak podobné výzvy budú podľa Chmelára akurát tak na smiech, v horšom prípade ľudí ešte viac rozzúria. 

Chmelár si myslí, že rovnako nenáležité je volanie elít po zodpovednosti obyčajných ľudí pri pohľade na globálny stav zaočkovanosti planéty. A dodáva, že keby bol africkým krajinám umožnený prístup k vakcínam v rovnakom čase ako bohatým štátom, k nekontrolovateľnému šíreniu vírusu by nedošlo. Lenže tento proces Európska únia podľa neho bezohľadne blokovala. "Objaveniu sa nových variantov koronavírusu a súčasným problémom sa jednoducho dalo predísť. Viniť z toho zmätených ľudí je zvrátenosť," zdôrazňuje politológ.

Začať podľa Chmelára by sme mali z úplne opačného konca. A žiada od seba nazývajúcich osobností a politických elít ospravedlnenie. "Čo keby nás tie osobnosti najprv poprosili o prepáčenie? Čo keby všetky doterajšie vlády kajúcne priznali svoj diel viny a zodpovednosti a ospravedlnili sa národu za to, čo nezvládli?" Pýta sa.

Sú Slováci za predčasné voľby?
Z telefonického prieskumu vyplýva, že za predčasné parlamentné voľby je spolu spolu 63,1 percenta opýtaných. Z toho 40,7 percenta určite súhlasí a 22,4 percenta skôr súhlasí. Ukázal prieskum, ktorý pre agentúru SITA uskutočnila agentúra Ako na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Norbert Pančík

Dôveru dnes nevzbudzujú kazatelia, ale služobníci

Chmelár si myslí, že sebareflexiou by mali prejsť politici, ale aj vedci,ktorí namiesto verejného vystupovania z pozície autority, ktorá dráždi značnú časť ľudí, radšej pokornejšie priznali, že nepoznáme úplne správanie tejto choroby. "A na oplátku aj tí, ktorí majú z neviem akého dôvodu pocit, že nekritické preberanie všetkého, čo nájdu na internete, im dáva rovnakú kvalifikáciu ako univerzitnému profesorovi medicíny, trochu ubrali pary," dodáva. 

Vyzývať podľa Chmelára nemôžu tí, ktorí vodu kázali a víno pili. "Dôveru dnes nevzbudzujú kazatelia, ale služobníci. Vrátiť sa na zem, na kolená a prosiť tento národ o odpustenie. Bez nároku, že sa tak naozaj stane. A hlavne, ľudia vycítia, kto to s nimi myslí úprimne. Ľahšej cesty niet," píše politológ. 

Obdarujme cez tieto Vianoce aj slovenských drobných výrobcov
Ak čakáte nejaký "hejt" na nadnárodné spoločnosti predávajúce stavebnice, bábiky, či elektronických gigantov, tak sa nedočkáte. Pravdou však je, že tie bez vašich pár desiatok eur, za ktoré chcete nakúpiť darčeky, prežijú. Lockdown - čo to... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."