Obdarujme cez tieto Vianoce aj slovenských drobných výrobcov
25 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

Ak čakáte nejaký "hejt" na nadnárodné spoločnosti predávajúce stavebnice, bábiky, či elektronických gigantov, tak sa nedočkáte. Pravdou však je, že tie bez vašich pár desiatok eur, za ktoré chcete nakúpiť darčeky, prežijú. 

Lockdown - čo to vlastne je?

Nie, nejdem vám tu vysvetľovať, čo znamená toto slovíčko, prevzaté z Angličtiny. Jeho výhnam poznajú už hádam aj malé deti. Chcem vás poprosiť, aby sme sa spoločne zamysleli nad tým, ako lockdown pôsobí na vášho suseda, čo robí v malých sídliskových potravinách. Ako zasiahne kamošovho syna, hudobníka, ktorý práve na vianočný trh chcel priniesť svoje CD. Aký bude mať dosah na kaderníctvo v susednej ulici či na kamaráta, ktorý ponúka svoje výrobky na miestnej tržnici.

A. Belousovová: Kompetentní nás svojim tliachaním vedú do záhuby
Sme najhorší na svete a situácia u nás je podľa všetkých kompetentných alarmujúca. Čo robia predstavitelia štátu? Upozorňuje Anna Belousovová. Ako sme pripravení "Hlavný hygienik Mikas sa dnes vyjadril, že na Slovensku je najhoršia situácia za... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Možno je čas myslieť aj na nich

Dovoľme, aby peniaze prúdili bežným ľuďom, ktorých prežitie a sviatky závisia od nás. Takto bude mať šťastné a veselé Vianoce viac ľudí. 

Nemám rada "zdieľačky,

ale v tomto prípade robím výnimku a na jednu vás, našich čitateľov, idem priamo vyzvať. Ak viete o niekom vo svojom okolí, kto sa venuje výrobe zaujímavých predmetov, či ponúka nejaké služby, môžete urobiť dve veci. Nakúpiť u neho vianočné darčeky (a prečo mame ku kabátu nedokúpiť ručne vyrábané mydlo; kamarátke darčekovú poukážku ku kaderníčke; babke predplatiť niekoľko jázd s miestnou taxislužbou; sestre v jej obľúbenej kaviarni otvoriť účet na trebárs 15 €...) a na svoju nástenku dať status, v ktorom urobíte reklamu miestnym podnikateľom. 

Síce neohúrite zvučným menom,

lebo veď dostať tri sedenia u manikérky nie je, ako dostať parfém v rovnakej hodnote, s ktorým sa môžete pochváliť, ale kým výrobca luxusného parfému si váš nákup ani nevšimne, manikérke spravíte pekné Vianoce. 

Právnička Laššáková: Vyhrať vojnu s Covidom, môžeme iba s pravdou
Ústavná právnička Judita Laššáková a pár jej poznámok na margo aktuálneho diania. Rozhorčený prejav "Prezidentka mala po návšteve nemocnice rozhorčený prejav o tom, ako „nerozumie krajine, v ktorej žije“. Vraj treba „prestať šíriť bludy o... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!