Sú Slováci za predčasné voľby?
30 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Z telefonického prieskumu vyplýva, že za predčasné parlamentné voľby je spolu spolu 63,1 percenta opýtaných. Z toho 40,7 percenta určite súhlasí a 22,4 percenta skôr súhlasí. Ukázal prieskum, ktorý pre agentúru SITA uskutočnila agentúra Ako na vzorke 1000 respondentov. Zber údajov sa udial v dňoch 8. – 16. novembra 2021.

Na opačnej strane barikády stoja tieto údaje -19,2 percenta určite nesúhlasí a 15 percent skôr nesúhlasí. K téme sa nevedelo alebo nechcelo vyjadriť 2,7 percenta opýtaných, uvádzajú percentá.

Respondenti odpovedali na otázku: „ V súčasnosti sú poslanci parlamentu volení na 4 roky. „Súhlasíte alebo nesúhlasíte s tým, aby občania mali možnosť referendom skrátiť volebné obdobie parlamentu, a tým zabezpečiť konanie predčasných volieb aj bez hlasovania poslancov v parlamente “? Za boli väčšinou starší a menej vzdelaní voliči. Ďalej obyvatelia Trenčianskeho a Banskobystrického kraja a voliči strán Republika, Smer- sociálna demokracia (Smer- SD) a Hlas- sociálna demokracia (Hlas- SD).

Stojí za „omikronovou vojnou“ očkovací kartel? Červený zoznam a krajina „hororovej mutácie“ (VIDEO)
Južná Afrika zastavila dodávky vakcín proti koronavírusu. Za „omrikonovou vojnou“ môže byť kartel s očkovacími látkami, píše rakúsky Wochenblick. Zlomyseľné jazyky teraz tvrdia, že „omrikonovú vojnu" spolu s jej ničivými dôsledkami pre Južnú... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ďalej 86 percent opýtaných voličov Hlasu- SD uviedlo, že s možnosťou skrátiť volebné obdobie parlamentu referendom určite alebo skôr súhlasia. Naopak, 13 percent odpovedalo, že určite alebo skôr nesúhlasia. Nasledujúce údaje ktoré priniesol telefonický prieskum : Z opýtaných voličov Smeru- SD určite alebo skôr súhlasilo 91 percent. Určite alebo skôr nesúhlasilo 6 percent. Určite alebo skôr súhlasilo s odpoveďou 37 percent voličov strany Sloboda a Solidarita (SaS). Určite alebo skôr nesúhlasilo 62 percent voličov SaS. V prípade voličov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti - Nova-   Kresťanská únia- Zmena zdola (OĽaNO-  Nova-  KÚ- ZZ) určite alebo skôr súhlasilo 34 percent a určite alebo skôr nesúhlasilo 64 percent.

Čo sa týka koaličných strán do ktorých boli zahrnuté aj mimoparlamentné strany prieskum ukázal tieto percentá - Na položenú otázku, že určite alebo skôr súhlasia, odpovedalo 34 percent voličov Progresívneho Slovenska (PS) a 62 percent uviedlo, že určite alebo skôr nesúhlasia. Voliči koaličného hnutia Sme rodina väčšinou odpovedali, že súhlasia s možnosťou skrátiť volebné obdobie parlamentu referendom. Konkrétne 62 percent odpovedalo, že určite alebo skôr súhlasia a 36 percent odpovedalo, že určite alebo skôr nesúhlasia. Až 98 percent opýtaných voličov hnutia Republika odpovedalo, že určite alebo skôr súhlasia. V prípade voličov Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), 30 percent odpovedalo, že určite alebo skôr súhlasia. S možnosťou skrátiť volebné obdobie referendom určite alebo skôr nesúhlasilo 65 percent opýtaných.

Atmosféra už bola neznesiteľná, hovorí o odchode od Sulíka jeho pravá ruka
Ministra hospodárstva Richarda Sulíka opustila pravá ruka! Pandémia ešte ani zďaleka neskončila, no krízová poradkyňa áno. Zdá sa, že ministerstvo hospodárstva chce situáciu zvládnuť aj bez krízových poradcov. Na svojom poste totiž končí poradkyňa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

K záveru prieskumu dokonca telefonický prieskum prispel do svojej štatistiky aj novovzniknutou maďarskou stranou Aliancia- Szövetség, kde odpoveď určite alebo skôr súhlasím uviedlo prekvapivo 69 percent voličov strany. Naopak, určite alebo skôr nesúhlasím odpovedalo 31 percent opýtaných.