Stojí za „omikronovou vojnou“ očkovací kartel? Červený zoznam a krajina „hororovej mutácie“ (VIDEO)
29 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Južná Afrika zastavila dodávky vakcín proti koronavírusu. Za „omrikonovou vojnou“ môže byť kartel s očkovacími látkami, píše rakúsky Wochenblick.

Zlomyseľné jazyky teraz tvrdia, že „omrikonovú vojnu" spolu s jej ničivými dôsledkami pre Južnú Afriku by mohol riadiť globálny kartel očkovacích látok. Krajina sa totiž pred týždňom odhodlala zastaviť ďalšie dodávky vakcín od spoločnosti Johnson & Johnson. Sklady sú totiž plné a pripravenosť na očkovanie v krajine je veľmi nízka.

Červený zoznam a krajina „hororovej mutácie“

Oznámenie o mutácii Svetovou zdravotníckou organizácou (WHO), ktorá zaradila Omikron spolu s Alphou, Betou, Gammou a Deltou  na svoj „zoznam obáv", a celosvetové správy spúšťajúce paniku spadali práve do tohto obdobia. Juhoafrická republika sa jedným šmahom dostala na „červený zoznam" a teraz sa považuje za „krajinu hororovej mutácie".

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Čo sa v mediálnej panike úplne stratilo, je skutočnosť, že koncom novembra juhoafrický zdravotnícky úrad dočasne zastavil dodávky vakcíny od spoločnosti Johnson & Johnson až do prvého štvrťroka 2022. Na sklade mali ešte 16,8 milióna dávok, čo pri súčasnom podávanom množstve stačilo na 158 dní.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Aspen Pharmacare Stavrosa Nicolaoua sa v Južnej Afrike mesačne zabalí 25 miliónov dávok vakcín Johnson & Johnson, prebytok teraz putuje do iných afrických krajín. Africká únia podpísala zmluvu so spoločnosťou J & J na dodávku 220 miliónov dávok pre svojich členov a zúčastnené krajiny zrušili kvóty. Podobne to funguje aj v EÚ. De facto existuje povinnosť odberu.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Minister zdravotníctva pod tlakom

Juhoafrický minister zdravotníctva Joe Phaahla kritizoval leteckú blokádu, ktorú naraz zaviedli EÚ, USA, Kanada a niektoré ázijské krajiny, a označil ju ako „pritiahnutú za vlasy". Menoval najmä Veľkú Britániu. Londýn tak urobil bez predchádzajúcej konzultácie, hoci to bolo dohodnuté inak.

Zarážajúce však v tlačovom vyhlásení je opakované zdôrazňovanie, že očkovanie je dôležité, a že juhoafrickí odborníci nikdy nespochybnili účinnosť vakcíny. Vyznievalo to ako ospravedlnenie výrobcovi vakcíny.

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa počiatočných správ Omikron údajne skôr neškodný

Ako to všetko začalo? Podľa správy Národného inštitútu pre prenosné choroby (NICD) v Južnej Afrike bola  nová mutácia  B.1.1.529 alebo Omikron objavený 22. novembra. Následne ho nahlásili  WHO a Národnému úradu pre zdravie. Vírus mal mutácie podobné variantom Beta a Delta.

Po infekcii variantom Omikron údajne neboli pozorované žiadne neobvyklé príznaky. Rovnako ako pri iných variantoch existujú aj asymptomatické prípady. Mohlo by dôjsť k prelomeniu účinku vakcíny, ale očkovanie chráni osoby nakazené Omikronom pred hospitalizáciou a smrťou. Bežné PCR testy a rýchle antigénové testy tento variant zisťujú vo vysokej miere.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Panika kvôli účinnosti očkovania

Juhoafrická lekárska asociácia to potvrdila. Omikron spôsobuje len mierne ochorenia bez závažných príznakov. V doteraz vyšetrených prípadoch nedošlo k žiadnej strate čuchu alebo chuti a neboli hospitalizovaní. Omikron sa v Južnej Afrike u očkovaných ľudí nezistil. Tu treba poznamenať, že v Južnej Afrike je plne zaočkovaných len 24 percent ľudí. Všetky štyri prípady Omikronu zistené v Botswane boli u očkovaných osôb. To platí aj pre väčšinu prípadov zistených v Izraeli.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/varovanie-who-pred-ivermektinom-hrozia-tieto-vedlajsie-ucinky-video

Včasná klasifikácia zo strany WHO

Mimochodom, vzorky skúmané v NICD boli odobraté v období od 14. do 23. novembra. V provincii Gauteng, ktorej hlavným mestom je Johannesburg, sa už zrejme pohybovali vo veľkom počte. Následne  News24 informovala, že v provincii Gauteng sa v nasledujúcich dvoch týždňoch očakáva „nárast počtu nakazených". Informáciu dostala WHO. Jej príslušný orgán v Ženeve klasifikoval mutáciu ako „dôvod na znepokojenie". Od tej chvíle bol celosvetový mediálno-vakcinačný kartel plný správ o novom „hororovom víruse", dodáva Wochenblick.

(Medzititulky red. HD.)

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/predavkovanie-ivermektinom-zena-skoncila-na-jednotke-intenzivnej-starostlivosti

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.