Prečo sú zatvorené kostoly a nákupné centrá nie? Ľudia v tom majú jasno
28 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko je opäť v lockdowne, kde je obmedzený nielen pohyb občanov, ale sú pozatvárané mnohé prevádzky, vrátane amatérskych športovísk a kostolov. A práve s nemožnosťou ísť na omšu majú problém mnohí veriaci.

Zatvorenie kostolov na omše a otvorené nákupné centrá prekáža aj predsedovi Život- Národná strana Tomášovi Tarabovi. Ten v krátkom statuse skritizoval túto skutočnosť a zároveň poukázal na Eduarda Hegera ako na veriacu osobu, ktorá to tiež odsúhlasila. Prirodzene, v búrlivej diskusii nezostali bokom ani bežní Slováci, ktorí za to vládu aj jej „odborníkov“ poriadne skritizovali.

V kostoloch sa dodržiavajú hygienické opatrenia viac ako hocikde inde

„Dnes sa veriaci do kostolov už nedostanú, do obchodných reťazcov áno. Ešteže Heger vstúpil do politiky ako politik kresťanských spoločenstiev s rečami ako cez neho prechádza Duch Svätý. Nikto neurobil pre potlačenie náboženskej slobody na Slovensku toľko ako títo ľudia,“ napísal v krátkom statuse Tomáš Taraba. Prirodzene, s kritikou súčasných opatrení sa roztrhlo vrece a Slováci sa v nej poriadne odviazali.

„Veľké obchodné reťazce nezavrú ani keby bol mor!! Tu je jasná ukážka likvidácie, buzerácie… domáci pestovatelia, chovatelia, remeselníci ani vonku nemôžu predávať, hlavne že tie americká, anglické a iné veľké ,,smetiskové“ produkty tie môžu všetko! Normalne mi je na zvracanie. Známa z Poľska mi včera volala, že trhy vo veľkom, hudba, jedlo, vonku ľudia, náladička, nakupujú. A Slovensko!! Zdochol pes!“ konštatuje Renáta Hriblanová.

Tvrdé slová kresťanov Hegerovi: Toto, čo sa deje je Božie dopustenie!
Posledné rozhodnutia premiéra Eduarda Hegera týkajúce sa lockdownu, ale aj takmer povinného očkovania rozhnevali nielen bežných ľudí, ale najmä Združenie pre ochranu rodiny. Na Slovensku sa aj vďaka politikom triešti nielen celá spoločnosť, ale čo... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

„Tak to je! Tento najväčší pánbičkár, ktorého svätý duch osvietil, aby išiel do politiky!! Ako aj Krajniak, ktorý sa ako jediný prežehnal v parlamente pri sľube, len aby sa predvádzal. Čo tí to vystrájajú proti prevažne kresťanskému obyvateľstvu Slovenska!! Veď už len to, že sa Krajniak spojil s Borkom Kollárom, mafiánom a amorálnym človekom, otcom 12 detí s 11 ženami!!!“ krúti hlavou nad našimi politikmi Zuzana Peschlová. „V kostoloch sa dodržiavajú hygienické opatrenia viac ako hocikde inde.... napr. v obchode, kde nákupný košík chytí X ľudí,“ píše Tatiana Cmolíková. „Súhlasím Tomáš. Sme jedinou krajinou v Európe, kde dnes človek nemôže ísť do kostola. Vidím v tom i slabosť cirkevnej vrchnosti, ktorá nijakým spôsobom nebráni práva veriacich a vyhlásenia našich biskupov prichádzajú až vtedy, keď je o všetkom dávno rozhodnuté,“ nechal sa počuť Vladimír Lisák.

Dnešní moderní ľudia chodia najviac do obchodu a nie do kostola a športovať

„Heger nieje veriaci človek. Je to obyčajný hlúpy sektár. Veriaci človek koná DOBRO,“ napísala Mária Lezová. „Je to smutné, ale tí, čo uverili by už konečne mohli pochopiť o čo sa tu jedná. Bojovať s nákazou sa dá aj bez rozoštvávania vzťahov medzi ľuďmi,“ prízvukuje Eva Loumová. „Sa choďte pozrieť pred niektoré potraviny. 200 metrové rady vonku. To mohli tí ľudia kľudne takto stáť aj pred stánkami na vianočných trhoch či pred kostolom! Logika?“ nechápe Xela Rasam. „Stačí poznať dobrého kňaza z podzemnej cirkvi. Sme v takej situácii ako za komunizmu: je oficiálna vládna cirkev a pravá podzemná,“ píše v diskusii Matúš Atanáz Goliš.

Taraba (Život-NS): Čaputová mlčí, odbory mlčia, opozícia nemlčí. Jediná cesta je generálny štrajk (VIDEO)
Napriek masovým protestom, ústavným podaniam, trestným oznámeniam, negatívnej verejnej mienke sa naša koalícia drží pri moci a ďalej likviduje Slovensko, jeho občanov a vyše 30-ročnú demokraciu. A nikto nevie hnúť týmito šlendriánmi vo vládnej... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Ján Papuga

„Nie som na Slovensku, chvalabohu. Ale je to tak, že: kostol - zatvorený, obchodné centrum - otvorené, školy - otvorené, športové podujatia - bez divákov alebo max 200? Na otvorenom priestranstve? A sú ešte ľudia ktorí to podporujú? Ale áno, dnešní moderní ľudia chodia do obchodu a nie do kostola a šport. Presne vedia ako rozdeliť spoločnosť,“ dodáva Em El.

Online omše nestačia. V kostoloch sa dajú zachovať opatrenia
Lockdown spôsobil mnohé obmedzenia, ktoré zapríčinia množstvo škôd. Zdá sa však, že pre niektorých poslancov sú najväčším problémom zatvorené kostoly. Podľa poslanca OĽaNO Milana Kuriaka je neprípustné, aby sa veriaci modlili online, keď sa začal... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ján Papuga

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!