Tvrdé slová kresťanov Hegerovi: Toto, čo sa deje je Božie dopustenie!
26 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Posledné rozhodnutia premiéra Eduarda Hegera týkajúce sa lockdownu, ale aj takmer povinného očkovania rozhnevali nielen bežných ľudí, ale najmä Združenie pre ochranu rodiny.

Na Slovensku sa aj vďaka politikom triešti nielen celá spoločnosť, ale čo je najhoršie, stoja proti sebe už aj členovia vlastných rodín. A spôsobila to najmä situácia okolo očkovania experimentálnymi vakcínami. Združenie pre ochranu rodiny sa preto rozhodlo napísať premiérovi Hegerovi otvorený list, v ktorom mu nielen položilo niekoľko zásadných a nepríjemných otázok, ale pripomenulo i slová, ktoré by mali správneho kresťana primäť k zamysleniu.

Ak nebudete robiť pokánie, všetci zahyniete...
 

Otvorený list Eduardovi Hegerovi sa podľa Združenia pre ochranu rodiny týka oblasti, ktorá veľmi úzko súvisí s jeho terajšou funkciou, a mala by naozaj mimoriadnym spôsobom vplývať na jej bezprostredný výkon! „Byť kresťanom je vznešené poslanie od samotného Boha! Sme presvedčení, že ako bývalému kresťanskému kazateľovi by Vám nemalo byť neznáme Božie slovo.

„Po prečítaní Vášho životopisu a priznaniu sa ku kresťanstvu sme nadobudli aspoň iskierku nádeje, že vaše kresťanstvo je skutočne živé a váš vzťah k nemu je hlboko osobný, ako sme boli u charizmatických kresťanov obvykle zvyknutí! 

„V roku 2016 ste v rozhovore pre denník Postoj uviedli: „Zistil som, že Boh mi načúva,“ *1. Načúvate vy sám Bohu a činíte dennodenné pokánie za Vaše rozhodnutia?“ pýtajú sa premiéra, ktorý mal v uvedenom rozhovore ešte povedať: „Začal som to brať (vstup do politiky pozn. autorov) už nielen ako výzvu, ale aj ako poslanie. „Riešili sme, či je moja výbava vhodná pre vstup do politiky. To, že títo ľudia mi povedali „si dobrý kandidát, choď do toho“, ma povzbudilo. Aj v kampani som to bral tak, že chcem byť vyslancom týchto ľudí a zastupovať ich.“

Kňaz Duda: Čo si dovoľuje pán Heger voči katolíkom je bezprecedentné
Podľa informácie predsedu vlády je možné sv. omše slúžiť len prostredníctvom sociálnych sietí. Mnohí kňazi, dokonca i biskupi, prejavili nesúhlas s týmto nariadením. Spravil tak aj katolícky kňaz Ján Duda. Rozhorčenie Duda pripomenul, že je to už... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Majú vaše rozhodnutia oporu v Božom slove?
 

Ďalšia otázka: Konali ste najskôr vy sám osobne, či spoločne s vašim spoločenstvom, pokánie za vaše hriechy a hľadali ste na modlitbách, či je to naozaj Božia vôľa? 

Nazdávate sa, že vaše posledné verejne prezentované rozhodnutia ohľadne vakcinácie, lockdownov, núdzových stavov a všetkých vami osobne prijatých opatrení dopadajúcich na Jeho maličkých nenapĺňajú v plnosti uvedené slová? Ste si vedomý ich moci a najmä dôsledkov? Premodlili ste na kolenách pred Kristovým krížom tieto Vaše rozhodnutia? Majú oporu v Božom slove?“ pýta sa v liste nekompromisne združenie.

Podľa autorov otvoreného listu sa aj Heger nechal opantať slovami Bergoglia, že nechať sa vakcinovať je láska. „Skutočná láska je nerobiť druhým to, čo sami nechceme, aby robili nám. Vy ste prijali kapitulačnú politiku kresťanských cirkví na Slovensku (najmä RKC), že jedine vakcinácia je riešenie? Nevnímate, že toto je hriech so všetkými budúcimi duchovnými dôsledkami!?“ pýtajú sa ďalej zástupcovia Združenia pre ochranu rodiny. 

Prísne obmedzenie pre veriacich - do kostolov už iba individuálne - fleš
Na tlačovej besede po skončení rokovania vlády oznámil premiér aj výrazné obmedzenie aj pre veriacich na Slovensku. Začína sa advent, návštevy kostolov sú zakázané, do kostola môžetete ísť na spoveď a sväté prijimanie, ale individuálne. Celá... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Vážený pán Heger, viete komu skutočne slúžite!?
 

Skúste sa prosím zamyslieť nad týmito slovami. Skutočné charizmatické kresťanstvo nie je len o „haleluja“, vymietaní démonov, uzdravovaní, či osobnej prosperite znásilňujúc pritom Boha! Charizmatické kresťanstvo je najmä o pokání, súcitnej láske k trpiacim a pokore!“ upozoräuje združenie premiéra.

Slovensko na krok od humanitárnej krízy. Lekári majú manuál koho zachrániť a koho nechať zomrieť
Ťažká dilema čaká na lekárov. Konzílium varovalo, že nemocnice narážajú na strop, prestáva fungovať biela medicína a lekári sa musia rozhodnúť, ktorého pacienta hospitalizujú na oddelení intenzívnej starostlivosti. Situácia bola zlá už v polovici... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

 

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!