Taraba (Život-NS): Čaputová mlčí, odbory mlčia, opozícia nemlčí. Jediná cesta je generálny štrajk (VIDEO)
19 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Napriek masovým protestom, ústavným podaniam, trestným oznámeniam, negatívnej verejnej mienke sa naša koalícia drží pri moci a ďalej likviduje Slovensko, jeho občanov a vyše 30-ročnú demokraciu. A nikto nevie hnúť týmito šlendriánmi vo vládnej moci.

Aj JUDr. Marek Géci, advokát, aktivista a podpredseda strany ŽIVOT- NS konštatuje, že sa vyčerpali všetky možnosti. Zostal už iba generálny štrajk. Podľa neho treba spojiť politické sily v opozícii, odborníkov, aktivistov, odborárov a treba konať. Slušne, zodpovedne a v rámci zákona podľa neho dokážeme aj nemožné.

Povinný režim OTP na pracoviskách od pondelka nebude, odkladá sa!
Povinné zavedeniu režimu OTP na pracoviskách sa odkladá. Rokovania totiž stále prebiehajú. Na nový vývoj situácie upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva. Do práce ešte po starom Vstup do práce v povinnom režime OTP, ktorý schválila vláda v rámci... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | DianaZaťková

Odbory kolaborujú?

Vo svojom videu zase Tomáš Taraba, poslanec NRSR a predseda strany ŽIVOT-NS, vyzval nepochopiteľne mlčiace odbory, aby konali.

Spomenul pritom 17. november a vyjadrenie prezidentky Čaputovej, ktorá už nie je vnímaná ako prezidentka všetkých občanov. V príhovore k 17. novembru vyjadrila ľútosť, že je generácia ľudí, ktorí nevedia, aké je to žiť pod vládou, ktorá nerešpektuje ľudské práva a slobody.

Vláda nijako nepomáha zdravotníctvu. Naopak, robí zo zdravotníkov otrokov
Vláda podrazila ešte aj lekárov, naznačila aktivistka Alena Krempaská. Namiesto riešenia požiadaviek zdravotníkov parlament schválil, že štát im môže nariadiť prácu, aj keď nie je núdzový stav. Vláda tak systematicky likviduje tých, na ktorých ešte... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Aj dnešná generácia zažíva totalitu

Taraba jej oponuje a tvrdí, že každý občan dnes vie, aké je to fungovať pod svojvôľou vlády, ktorá si vymýšľa pravidlá, obchádza Ústavu, riadi štát cez vyhlášky obyčajného úradu. Čaputová si podľa neho neuvedomuje, že opozícia sa už takmer dva roky snaží dostať vyjadrenie Ústavného súdu o nelegitímnych opatreniach. „Vedzte, pani Čaputová, že toto je realita a nie to, že si do Prahy chodíte po ceny za boj za pravdu a za to, že ste strážkyňa pravdy,“ odkazuje Taraba.

Na Slovensku sa odohráva existenčný boj o prácu, zamestnanie o svoju dôstojnosť. To spôsobila aj Čaputová podporou vlády, čo ľudí núti očkovať sa. Pripomenul aj zodpovednosť vlády za nepripravenosť nemocníc, hoci opozícii odkazovala, že všetko je v poriadku a v štandardnom režime. Indície, že to tak nie je, neboli vypočuté. Ani vtedy sa Čaputová neozvala.

ŠK Slovan: "Sme šokovaní, znechutení, sklamaní"
Na nový COVID automat reaguje aj vedenie futbalového týmu Slovan Bratislava. Doslova tvrdí, že športovci dostali smrteľný úder. Nové nariadenia, ktoré nariadila vláda SR sa dotýkajú aj najbližšieho domáceho zápasu v Európskej konferenčnej lige s... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Norbert Pančík

List pre odborárov

Zamestnanci teda prežívajú boj o holú existenciu, no odbory mlčia. Taraba vyzval členov odborov, aby sa zaujímali o to, prečo odbory nezasiahli. Opozícia je podľa neho pripravená na rokovanie o ochrane práv zamestnancov, ktorým sa vkladajú umelé prekážky do vykonávania ich práce. Je potrebné, aby sa odbory ozvali v porušovaní pracovno-právnych vzťahov. Taraba im adresoval list s obsahom, kde ich vyzýva na činnosť a spoluprácu.