Variant koronavírusu Omikron už zrejme v Nemecku. Infikovaný aj jeden Čech ?
27 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

„Je vysoká pravdepodobnosť", že sa variant koronavírusu Omikron dostal do Nemecka cez letisko vo Frankfurte. Oznámil to hesenský minister sociálnych vecí Klose. Navrátilec z Južnej Afriky išiel do izolácie, informuje nemecký Der Spiegel.

Podľa hesenského ministra sociálnych vecí Kaia Kloseho sa nový variant koronavírusu Omikron dostal do Nemecka „s veľmi vysokou pravdepodobnosťou". Politik to oznámil na Twitteri.  Ako dodal, u cestovateľa, ktorý sa vrátil z Južnej Afriky, sa zistilo niekoľko mutácií typických pre Omikron.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Infikovaná osoba prišla cez letisko vo Frankfurte

„Existuje teda vysoká miera podozrenia. Osoba bola izolovaná doma. V súčasnosti sa ešte čaká na úplnú sekvenciu," – napísal hesenský minister na Twitteri. Podľa ministerstva vo Wiesbadene osoba vstúpila na územie štátu cez letisko vo Frankfurte.

Podozrenie aj v Českej republike

Podozrenie na výskyt variantu koronavírusu Omikron je aj v Českej republike. Podľa Národného ústavu verejného zdravia bola postihnutá jedna osoba, ktorá sa zdržiavala v Namíbii. Ďalšie testy sa ešte vykonávajú.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

WHO vyjadrila znepokojenie

Variant Omicron (B.1.1.529), ktorý bol prvýkrát zistený v južnej Afrike, Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) klasifikovaný ako „znepokojujúci". Zdravotnícky orgán EÚ ECDC vyjadruje vážne obavy, že tento variant by mohol výrazne znížiť účinnosť vakcín proti korone a zvýšiť riziko opätovnej infekcie. Presné účinky nového variantu však zatiaľ neboli stanovené. Podľa WHO môže trvať niekoľko týždňov, kým bude jasné, o čo ide.

Nemecká vláda z preventívnych dôvodov obmedzuje vstup z Južnej Afriky a ďalších siedmich afrických krajín.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Infekčný ako Delta, nebezpečný ako ebola

Medzitým prezident Svetovej lekárskej asociácie Frank Ulrich Montgomery varoval pred vznikom ešte nebezpečnejších variantov koronavírusu: „Mám veľké obavy, že by sa mohol objaviť variant, ktorý by bol rovnako infekčný ako Delta a rovnako nebezpečný ako ebola," povedal Montgomery pre Funke Mediengruppe.

Nebezpečný pre očkovaných, aj neočkovaných

Zdravotný expert SPD Karl Lauterbach v relácii Tagesthemen na ARD povedal, že ak by sa potenciálne nebezpečný variant dostal do Nemecka, bol by to obrovský problém. „pretože nie je nič horšie, ako keď sa do prebiehajúcej vlny dostane obzvlášť nebezpečný variant." Podľa neho je tento variant nebezpečný pre očkovaných, aj neočkovaných ľudí, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!