Čierny obchod s falošnými QR kódmi pre digitálny COVID pas. Nemecká polícia vyšetruje vyše 3 000 prípadov
26 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nemecké vyšetrovacie úrady však predpokladajú, že skutočný počet takýchto prípadov je oveľa vyšší, píše nemecký Der Spiegel.

Nemecku sa prešetruje 3 100 prípadov falošných COVID pasov. Ako prvý o tom informoval denník Wirtschaftswoche s odvolaním sa na vlastný prieskum v 16 štátnych úradoch pre vyšetrovanie trestných činov. Len v Bavorsku je približne 900 vyšetrovaní. V Kolíne nad Rýnom zaznamenala prokuratúra v tomto roku 70 predbežných konaní. Štátne úrady pre vyšetrovanie trestných činov však predpokladajú, že počet nenahlásených prípadov je značný.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

350 eur za falzifikát

Podľa nemeckého Spolkového kriminálneho úradu sa zaznamenal zvýšený dopyt po falošných COVID pasoch, a to „na rôznych messengerových kanáloch". Napríklad v Sasku-Anhaltsku sa počet tipov na tento typ falšovania dokumentov od mája strojnásobil. V Bavorsku predal zamestnanec lekárne len v októbri na darknete pod pseudonymom 500 falošných QR kódov pre digitálny COVID pas - každý za 350 eur.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Až dva roky väzenia

Odteraz môže byť falšovanie, vydávanie a používanie falošných COVID pasov potrestané odňatím slobody až na dva roky, v prípade obchodného alebo skupinového podvodu je to až päť rokov. Očakáva sa, že to bude mať odstrašujúci účinok, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!