Matovič to schytal od vlastnej sestry! Toto si myslím o jeho bonuse za očkovanie!
25 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Matovič sa stále nepoučil! Minister financií asi veľmi rýchlo zabúda na všetky svoje doterajšie neúspechy ohľadne jeho motivačných kampaní na očkovanie. Najnovšie navrhuje zaviesť rekreačný a gastro bonus v hodnote 300 eur. Jeho sestra Zuzana Belicová si o tom na sociálnej sieti myslí svoje.

Rekreačný a gastro bonus

Matovičom navrhovaný bonus má byť pre každého nad 60 rokov. Vicepremiér verí, že toto môže pomôcť zrýchliť zaočkovanosť ohrozených skupín. 

Peniaze by podľa ministrovho návrhu mal dostať každý, kto sa od 1. júla do 12. decembra tohto roka zaočkoval alebo sa zaočkuje. Keď niekto nebol zaočkovaný alebo bol do začiatku júla len druhou dávkou, mal by mať aj tretiu dávku. 

„Chceme ten rekreačný a gastro bonus rozdeliť medzi ľudí, aby ho mohli čiastočne čerpať v reštauráciách, čiastočne, aby ho mohli čerpať na podporu domáceho cestovného ruchu, čiže v zariadeniach domáceho cestovného ruchu,” uviedol Matovič.

Imunológ Šinkora: Koronavírus je bežné respiračné ochorenie, líši sa iba tým, že ho sledujeme
Situácia v súvislosti s prebiehajúcou situáciou okolo pandémie Covid 19 rozdeľuje odborníkov aj v Česku. Kým dosluhujúca vláda chce sprísniť opatrenia, podľa imunológa Jiřího Šinkoru hodnoty nie sú nepriznivé, ale normálne. "Sme na úplne... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Odlišné súrodenecké názory

Ministrov nápad však jednoznačne okomentovala jeho sestra: "Dôchodcovia si 300-eurový príspevok na rekreáciu či do reštaurácie zaslúžia každý rok ako poďakovanie. Nie len ako odmenu za očkovanie," myslí si Zuzana.

Tá príliš neschaľovala ani očkovaciu lotériu, ani minuloročné celoplošné testovanie. Je jasné, že s bratom majú na veci verejné diametrálne odlišný názor.

Vox populi

Pod statusom Belicovej sa čoskoro začali hromadiť názory a otázky čitateľov. Napríklad Agnes sa pýta: "A tých, ktorí sa nedáme zaočkovať budú strielať, alebo nás naženú do nejakého tábora?"

"Uz vidím, ako ich dostanú. Ten človek je vždy len o sľuboch. Potrebuje motivovať ľudí k očkovaniu a z motivácie budú mať prd. Ten už dávno za dva roky vie, ako prázdnymi rečami dotiahnuť ciele svojich záujmov a takým je aj teraz očkovanie. Trápny je. Kto mu uverí bude riadny blb senior," pridala sa Katarína.

Kde oddnes nakúpite? Prehľad toho, čo zostáva otvorené
Aj vy už strácate prehľad o tom, čo počas najnovšieho lockdownu zostane otvorené? Krútite hlavou nad novým výmyslom našej vlády - tzv. esenciálnou prevádzkou? Prečítajte si našu jednoduchú príručku. Tak za prvé: Nový výraz esenciálny označuje... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

"Bože odpusť slabomyseľným ale už nedopusť, aby týrali ľudí dobreho srdca a pracovitých rúk," doplnila Priska.

A Oľga sa pýta: "Nech už konečne prestane rozdávať a začne radšej pre dôchodcov niečo robiť. Nepotrebujú 10 vakcín, ale liečiť stále. Ešte ti nestačila tá nezmyselná lotéria?"

Asi najvtipnejšie to celé zaklincovali dvaja diskutujúci. Na otázku Blanky, či príspevok dostanú iba zaočkovaní, odpovedal Ľubomír: "Áno, a každý mesiac ku dôchodku!"

Robert Fico: "Pes, ktorý ňuchá zadok iného psa, dostane kvalitnejšie informácie ako Slovák"
"Trochu na odľahčenie" - dal na sociálnej sieti Robert Fico. Ministerka kultúry pripravuje zmenu ústavy na ochranu novinárov, pripomína. "Skôr by bolo treba novelizáciu ústavy na ochranu ľudí pred médiami. PREČO?" Pýta sa Robert Fico "Lebo... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!