Imunológ Šinkora: Koronavírus je bežné respiračné ochorenie, líši sa iba tým, že ho sledujeme
25 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Situácia v súvislosti s prebiehajúcou situáciou okolo pandémie Covid 19 rozdeľuje odborníkov aj v Česku. Kým dosluhujúca vláda chce sprísniť opatrenia, podľa imunológa Jiřího Šinkoru hodnoty nie sú nepriznivé, ale normálne. "Sme na úplne prirodzených číslach. Rozdeľovať ľudí na očkovaných a neočkovaných z hľadiska možnosti chytenia a prenosu infekcie, je totálny imunologický nezmysel," povedal pre ŽivotvČesku.cz. A vysvetlil aj prečo.

V Česku od pondelka, 29. novembra majú prestať platiť antigénové testy. Uznávať sa majú iba PCR testy na covid. "Zrušenie uznávania antigénnych testov je reakciou na zvyšujúce sa počty nakazených, píše portál ŽivotvČesku.cz. Imunológ Jiří Šinkora sa ale domnieva, že v sezóne respiračných chorôb ide o normálne čísla.

Šinkora si myslí, že koronavírus je bežný respiračný vírus, od ostatných sa líši len tým, že ho sledujeme. "Celú jeseň som prechladnutý, je jasné, že prebieha epidémia respiračných ochorenie u detí, čakárne pediatrov sú plné, deti sú s komplikáciami aj v nemocniciach," uviedol Šinkora. Podľa imunológa sa stalo to, že sme sa na vírusy prestali trénovať a teraz sme to dostali plnou paľbou.

"Sme na normálnych číslach a keď nebudeme testovať, budeme na nule Keď sa otestujeme všetci, tak budeme mať 70 až 100 tisíc. Všetko je to úplný nezmysel," uviedol imunológ pre ŽivotvČesku.cz Jiří Šinkora svoj názor na situáciu, o ktorej vláda hovorí ako o nepriaznivej.

Draxler: Matovič chce vydierať bohatých ľudí
Aktivista a exminister školstva Juraj Draxler sa na svojom facebookovom profile vyjadril k „prekecnutiu“ Igora Matoviča, ministra financií v rozhlase. Išlo o rozhovor o jeho slávnej daňovej reforme. Matovič v súvislosti s „,milionárskou daňou“... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Neimonológovia by mali sklapnúť

Šinkora nie je spokojný s tým, akí ľudia riadia epidemickú situáciu v Česku. Hovorí o normálnej vlne infekcie, ktorá nastúpi a zmizne, ako to chodí po stáročia. Podľa neho ak si niekto myslel, že vírus typu korona zmizne, alebo že ho vyočkujeme, tak je hlupák. Imunológ spomína aj biochemikov, štatistiky, epidemiológov, ktorí nevedia o imunite vôbec nič, ani neštudovali imunológiu a preto si myslí, že nevedia, o čom hovoria. "Ja tiež nerozumiem stavaniu budov. Mali by sklapnúť, prečítať si reálne veci a počúvať ľudí, ktorí tomu rozumejú," uviedol pre ŽivotvČesku. Jediné dáta, ktoré sú podľa neho dôležité, je počet úmrtí a to je podľa neho úplne neporovnateľné s vlaňajškom, čo znamená, že ľudia sú imúnni.

"To, že je niekto pozitívny na covid-19, neznamená, že nie je imúnny. Keby totiž respiračné vírusy navodili takú imunitu, že zmiznú, tak už tu s nami nie sú, ale tie vírusy sú tu s nami po stáročia a tisícročia. To je rovnováha, nefunguje to tak, že kto je imúnny, nemôže byť infikovaný," vysvetlil Šinkora pre ŽivotvČesku.cz. 

L. Kamenický: Vláda by mala vo vlastnom záujme odísť
Ladislav Kamenický je jedným z Matovičových predchodcov a aktuálnym poslancom za stranu Smer-SD. Na svojej sociálnej sieti sa zamyslel nad tým, prečo by táto vláda mala čím skôr odísť. Vážení, toto by ozaj mohlo počkať "Na Slovensku zomierajú... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Rozdeľovať ľudí na očkovaných a neočkovaných je totálny imunologický nezmysel

Jiří Šinkora krok Rakúskej vlády neuznáva. Vníma ho ako nátlak na očkovanie. Upozorňuje, že z imunologického hľadiska sa môžu očkovaní covidom-19 nakaziť a roznášať ho ďalej pravdepodobne v rovnakej miere ako ľudia, ktorí sa očkovať nenechali.

"Rozdeľovať ľudí na očkovaných a neočkovaných z hľadiska možnosti chytenia a prenosu infekcie, je totálny imunologický nezmysel. Plán znevýhodňovať neočkovaných je len brutálny nátlak na to, aby sa nechali naočkovať. Je to alibizmus.Očkovanie týmto typom vakcín má jediný efekt, chráni svojho príjemcu pred ťažkým priebehom, nič iné nerobí.Naviac sú vakcíny neúčinné v časovej škále, ukazuje sa, že po 4 až 5 mesiacoch už nechránia.“ dodal pre ŽivotvČesku.cz imunológ.

Odreagujte sa a zasmejte sa nad vtipnými obrázkami o aktuálnej situácii!
Covid správy, strašenie ľudí a davová psychóza. Toho všetkého už maju ľuďia až po krk, spríjemnite si zábavnými a trefnými obrázkami svoj deň a odreagujte sa od toho všetkého! Opäť stránka s názvom "Zomri" na sociálnej sieti Instagram pridala... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Denis Merva