Iba Slováci robia problémy? Ľudia protestujú v 12 krajinách
23 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Na denne sa meniaci vývoj epidémie reagujú štáty v Európe rôznymi konroverznými opatreniami. Ľudia najmenej z dvanástich krajín vyrazili v uplynulom týždňoch demonštrovať do ulíc. Protestujúcim prekáža najmä povinné očkovanie a nekonečné lockdowny. Informuje o tom CNN Prima News.

Búrlivý víkend má za sebou samotné centrum liberálneho srdce Bruselu - Belgicko. V nedeľu sa tam zhromaždilo 35 000 odporcov covid pasov. Bez nich sa nedostanete ani do reštaurácie, ani do baru. V štáte sa takisto uvažuje o povinnom očkovanie pre zdravotníkov. Pokojná demonštrácia prešla k agresívnym výčinom. Došlo ku konfliktom s políciou, k rozbíjaniu áut a zapaľovaniu odpadkových košov. Ľudia spievali protifašistickú pieseň Bella Ciao (Sbohem, krásko). Bezpečnostné zložky odpovedali slzným plynom a vodnými delami.

Matovič opäť zhodil Lengvarského. Odvolať z funkcie ho však nechce
Igor Matovič je podobný typ politika ako bol Vladimír Mečiar. Aj on si musí nájsť „triedneho“ nepriateľa aby vyniklo jeho ego. Najnovšie ním je Vladimír Lengvarský, ktorý vraj nezvládol ďalšiu vlnu koronavírusu. Je zvláštne, že kým v... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Podobné protesty sa konali na konci týždňa v Holandsku, kde vláda vyhlásila čiastočný lockdown. Demonštranti vyrazili do ulíc Haagu i Rotterdamu. Ľudia zapaľovali autá a bicykle, spôsobili chaos. Polície použila kone, psie sprievody a obušky. Ozývala sa aj streľba.

Protestovalo sa aj v Rakúsku. Viedeň vyhlásila celoštátny lockdown, ale aj povinné očkovanie. Do hlavného mesta sa zišli desiatky tisíc protestujúcich s podporou opozičnej strany FPÖ (Svobodná strana Rakouska), ktorá bojuje podľa vládnym opatreniam.

Bekmatov: Slovenské zdravotníctvo už len krok od kolapsu
Pandémia COVID-19 narobila obrovské problémy slovenskému zdravotníctvu už vlani na jeseň a v zime, ale aj na začiatku tohto roka. Situácia sa však opakuje ako cez kopirák i teraz. Nášmu zdravotníctvu znovu hrozí kolaps. Slovenské vládnuce... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

V Taliansku protestujúcí obsadili legendárne športovisko Circus Maximus, kde protestovali proti covid pasom, bez ktorých sa človek nedostane do práce.

Celkom sa v uplynulom týždni protestovalo v 12 štátoch. Okrem uvedených išlo o Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia, Írsko, Chorvátsko, Švajčiarsko, Dánsko, Česko aj Slovensko.

Je nesprávne podsúvať, že z hľadiska protipandemických opatrení sú najväčšími rebelmi Slováci, ktorí pri protestoch neničia cudzí majetok. Kontroverzné opatrenia vlád prekážajú čoraz väčšiemu počtu občanov.

R. Fico: Nebudeme ticho, chystáme obrovský občiansky protest
Na včerajšej tlačovej besede strany Smer-SD sa Robert Fico venoval trom témam. Podanie vyhlášok ÚVZ na Ústavný súd "Dnes nadobudli účinnosť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ). Jedna z nich ukladá opatrenia a obmedzenia v súvislosti s... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!