Bekmatov: Slovenské zdravotníctvo už len krok od kolapsu
23 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pandémia COVID-19 narobila obrovské problémy slovenskému zdravotníctvu už vlani na jeseň a v zime, ale aj na začiatku tohto roka. Situácia sa však opakuje ako cez kopirák i teraz. Nášmu zdravotníctvu znovu hrozí kolaps.

Slovenské vládnuce politické špičky sú, zdá sa, nepoučiteľné. Nielenže sa vôbec nepripravili na ďalšiu vlnu koronavírusu, ale situácia v našom zdravotníctve je ešte horšia ako v tej predchádzajúcej. Preto hnutie Socialisti.sk spracovalo návrh na odvrátenie súčasnej hrozby kolapsu zdravotníctva, ktorý v statuse prezentoval jeho mladý predseda Artur Bekmatov.

Ak chceme zvládnuť nápor chorých na Covid, je potrebné tento stav riešiť ihneď

Diskusia o riešení krízy spôsobenej Covid-19 sa síce zúžila výhradne na otázku očkovania, Socialisti.sk upozorňujú na to, že zvýšená miera vakcinácie sa na vývoji pandémie môže prejaviť až v horizonte mesiacov, v lepšom prípade týždňov. V prvom rade je potrebné riešiť dnešný stav zdravotníctva, ktoré je len krok od kolapsu. Zvyšovanie počtu hospitalizovaných s Covid-19 znižuje počet dostupných lôžok, ale takisto zamestnáva aj personál, čím sa brzdí starostlivosť a liečba necovidových pacientov,“ píše v statuse šéf hnutia Artur Bekmatov, podľa ktorého je tento stav zapríčinený dlhodobým finančným a následne aj personálnym poddimenzovaním zdravotníctva. „Žiaľ, ani pandémia COVID-19 nič nezmenila na tom, že zdravotníctvo je na okraji záujmu slovenskej vlády,“ prízvukuje Bekmatov. Ak chceme zvládnuť nápor chorých na COVID-19, je podľa socialistov potrebné tento stav riešiť ihneď. A práve preto navrhujú v období december-marec aspoň dočasne navýšiť personálne a kapacitné možnosti slovenského zdravotníctva.

Prezidentka podporuje úplný lockdown - NA NEVYHNUTNÝ ČAS
Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes navštívila Ružinovskú nemocnicu. Pri tejto príležitosti sa na svojom profile na sociálnej sieti vyjadrila k aktuálnej situácii. Prehrávame Konštatuje vo svojom statuse prezidentka SR: "Sme najhoršia krajina na... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Socialisti.sk preto navrhujú:

1 - Zriadenie dvoch poľných nemocníc Ozbrojených síl v Bratislave a Košiciach, kam sa budú transportovať pacienti s COVID-19, ktorých stav si nevyžaduje napojenie na UPV (umelú pľúcnu ventiláciu – pozn. red)

2 - Dočasné navýšenie personálnych kapacít v zdravotníctve z troch zdrojov:

a) lekári a zdravotníci z Ozbrojených síl

b) ponúknuť študentom medicíny zapojenie sa do služby v období december-marec za finančnú odmenu

c) požiadanie Kubánskej republiky o vyslanie 500 členného tímu zdravotníkov na Slovensko

3 - Mimoriadne príplatky zdravotným sestrám, lekárom a sanitárom na úrovni 400 eur (netto) mesačne v období december-marec za obetavosť a výnimočné nasadenie

4 - Zavedenie výsluhového dôchodku pre zdravotníkov

Vraciame sa pred rok 1989: Vláda sa chystá znásilňovať akademickú pôdu
Práca súčasnej koalície je nielen pod neustálou kritikou, ale neobľúbenosť vlády u ľudí sa dostala na historickú hodnotu. Tak vládu nenávideli Slováci ešte nikdy v našej novodobej histórii. Chceli priniesť veľkú zmenu, priniesli ale veľké...... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Nakúpme menej vojenskej techniky a povolajme kubánskych zdravotníkov

„Prvé tri opatrenia si vyžiadajú prostriedky vo výške 110 miliónov eur. Túto sumu navrhujeme vyčleniť úsporami v rezorte obrany a dofinancovaním z troch rezervných fondov. V rozpočte Ministerstva obrany je alokovaná časť zdrojov na nákup bojových obrnených transportérov a pásových bojových vozidiel,“ píšu ďalej Socialisti.sk, podľa ktorých bol pôvodný zámer rezortu obrany nakúpiť 76 ks BOT (bojové obrnené transportéry – pozn. red.) za 332 miliónov eur a 152 ks PBV (pechotné bojové vozidlo – poz. red.) za 1,739 miliardy eur.

Remišová obvinila Denník N zo šírenia poloprávd a klamstiev
"Denník N klame, keď tvrdí, že opatrenia, ktoré minulý týždeň navrhol minister zdravotníctva Lengvarský, neprešli vinou „pomýlenej SaS a Veroniky Remišovej," píše Remišová. Remišová sa v príspevku na sociálnej sieti venuje korektnosti niektorých... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Socialisti.sk navrhujú zámer Ministerstva obrany znížiť na 72 ks BOT a 144 ks PBV, čím vznikne úspora vo výške 108 miliónov eur. Zvyšok navrhujú dofinancovať z troch zdrojov:

a) Rezerva predsedu vlády SR (200 000 eur)

b) Rezerva vlády SR (1 500 000 eur)

c) Fond vzájomnej pomoci (300 000 eur)

„Hnutie Socialisti.sk je pripravené sprostredkovať medicínsku pomoc z Kuby. Táto krajina už desiatky rokov vysiela tímy zdravotníkov do oblastí epidémií a prírodných katastrof. Kubánski zdravotníci majú bohaté skúsenosti aj so starostlivosťou o covidových pacientov, keďže v začiatkoch pandémie vysielali zdravotnícke tímy do krajín Európy, Ázie a Latinskej Ameriky,“ dodáva na samý záver šéf hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov.

Socialisti.sk: My tu dokopy nevlastníme nič, ale čudujeme sa, keď Maďari opravujú naše kaštiele
Predseda strany socialisti.sk Artúr Bekmatov sa na svojom profile vyjadril k maďarskej otázke. Tá sa otvorila po zámere maďarského premiéra skupovať pôdu a kaštiele na slovenskom území. Je tento krok naozaj zlovestný? Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Ján Papuga

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!