Expert Jozef Šátek o tom, že manipulovaním faktov mainstream účelovo klame - napríklad o Ficovej korupcii
20 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Do korektnej, no nanajvýš argumentačne jasnej polemiky s prekrúcaním faktov o pôvode korupcie na Slovensku zo strany mainstreamu sa pustil uznávaný expert, bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Komentátor Šimečka sa v článku, publikovanom v jednom z "mainstreamových" titulov snažil dokázať, že otcom korupcie na Slovensku je Robert Fico. Jozef Šátek mu vysvetľuje, že sa prinajmenšom "mýli".

"S mnohým sa dá s pánom Šimečkom súhlasiť, avšak v niečom zjednodušuje a na niečo zabúda. Nie je pravdou, že s mečiarizmom sme sa nepokúsili popasovať a že zato nikto nebol potrestaní." Píše na sociálnej sieti bývalý vyšetrovateľ Jozef Šátek a dodáva, že výsledky práce vyšetrovateľov a súdov "vyvracajú tézu, že "systémová korupcia" sa vytvorila a rozvíjala až po ére mečiarizmu, teda za troch vlád R. Fica. Táto systémová korupcia tu bola už dávno predtým, jej základy siahajú až do roku 1990 a korunu si nasadila divokou mečiarovskou privatizáciou práve v rokoch 1994 až 1998." Vysvetľuje Jozef Šátek. 

Odkaz Lipšicovi: Namiesto pytliactva rieš spackanú prácu svojich podriadených!
Lipšic by sa mal radšej venovať kvalite práci svojich podriadených! Myslí si to bývalý šéf Úradu boja proti korupcii Jozef Šátek. Kauzu uniknutých nahrávok z loveckej chaty totiž oživilo vystúpenie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica v relácii... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Takže fakty, vážený mainstrem, nie domnienky!

"Pre špinavú privatizáciu boli v desiatkach prípadov obvinení členovia výkonného výboru i prezídia Fondu národného majetku SR, v prípadoch miliardových podvodov boli stíhané desiatky páchateľov (väčšinou vedúcich bánk). Už v tej dobe sme mali vo vyšetrovaní prípady podvodov, korupcie a konkurznej mafie s takými osobami ako Zoro K., Jaro H., Jozef B., ..., čo sa s trestnými vecami nakoniec stalo, že neboli predložené súdom musí po mojom odvolaní vysvetliť Tibor Gašpar, jeho podriadení vyšetrovatelia a dozoroví prokurátori. Tento fakt, však vyvracia tézu, že "systémová korupcia" sa vytvorila a rozvíjala až po ére mečiarizmu, teda za troch vlád R. Fica a potvrdzuje fakt, že táto systémová korupcia tu bola už dávno predtým, že jej základy siahajú až do roku 1990 a korunu si nasadila divokou mečiarovskou privatizáciou práve v rokoch 1994 až 1998." Píše okrem iného v statuse exvyšetrovateľ Jozef Šátek.

Boj proti korupcii teraz? Zástera na likvidáciu oponentov!

Jozef Šátek reálne pomenúva aj súčasné "protikorupčné" ťaženie: "Všetko nasvedčuje tomu, že ani súčasný boj vedený proti skorumpovaným politikom, štátnym úradníkom, policajtom, siskárom a oligarchom nie je vedený "systematicky" t. j. jej hlavným cieľom nie sú hospodárske zločiny až po odčerpanie nelegálne nadobudnutého majetku v rozsahu desiatok miliárd, ale kĺže sa len po povrchu náhodným výberom zopár väčších prípadov korupcie, čo môže mať skôr charakter uspokojiť objednávku občanov či mediálneho prekrytia skutočne veľkých zločinov a beztrestnosti pre skutočne veľkých zločincov."

Systém sa zasekol

"Veď za ostatné týždne či mesiace nebolo zverejnené vyšetrovanie žiadneho skutočne veľkého prípadu, čo môže naznačovať, že systém odhaľovania a vyšetrovania sa zasekol, akoby sa vyčerpal veľmi jednoduchý spôsob dokazovania využitím tzv. kajúcnikov, ktorý mohol prinášať výsledky v skutkovo jednoduchých násilných prípadoch členov mafie. Avšak tento je neúčinný pri vyšetrovaní veľmi zložitej hospodárskej kriminality dlhodobo páchaný výborne profesionálne pripravenými manažérmi s podporou erudovaných odborníkov na podnikanie, bankovníctvo, daňové či iné oblasti, s nesmiernymi finančnými a majetkovými zdrojmi a s veľmi silným prepletením s politikmi." Nastoľuje vážnu tému v závere statusu na sociálnej sieti Jozef Šátek.

(Medzititulky red.Hd.)

Robert Kaliňák: Systém už rok "vraždí" oponentov
Robert Kaliňák sa ozval! Vo videu na sociálnej sieti bol rázny! Ale poukázal aj na nemohúcnosť tých, ktorých rodinní príslušníci sú vo väzbe. Otec a syn, sa stali podľa neho jednoducho rukojemníkmi súboja, ktorý dnes podľa neho predvádza táto... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!