Remišová poza naše chrbáty v Bruseli prosíka o cenzúru sociálnych sietí
20 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

"Sociálne siete musia zabrať pri odstraňovaní škodlivého obsahu."  Žiada v Bruseli Veronika Remišová.To, čo je škodlivé a čo nie, je zrejmé. Všeto to, čo je iný názor ako jej názor, prípadne koaličný, prinajhoršom mainstreamový. Sloboda slova, názoru a vyjadrovania podľa Ústavy SR je pre ňu zjavne čosi menej potrebné, ako hygienický papier.

"Prevádzkovatelia sociálnych sietí musia zvýšiť svoje kapacity na odstraňovanie škodlivého obsahu. Takýto postoj tlmočila vicepremiérka a ministerka pre informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) so svojím štátnym tajomníkom Jánom Hargašom na rokovaniach v Bruseli za prítomnosti zástupcov firiem Facebook a Google." Informuje o tom web veci-verejne.sk s odvolaním sa na zdroje TA SR.

Treba nám zavrieť ústa, možno aj dvere z bytu

„V online priestore sme svedkami šírenia dezinformácií, hoaxov a nenávisti. Spoločnosti, ktoré sociálne siete prevádzkujú, tvrdia, že len poskytujú platformu na šírenie obsahu a nenesú zodpovednosť za to, aký tento obsah je,“ kritizuje vicepremiérka. Čo je nenávisť, škodlivé názory a nepriateľské myšlienky, by sa mala naučiť pri šudovaní prejavov Vasila Biľaka.

Lobing za cenzúru a zákaz vyjadrovania sa - paradoxne - v centrále Únie

"Hargaš so svojím expertným tímom preto rokoval na pôde EK o legislatíve o digitálnych službách a o regulácii umelej inteligencie." Píše portál veci-verejne.sk. „Na stretnutiach so spoločnosťami Facebook a Google sme veľmi jasne komunikovali potrebu zodpovedného prístupu podnikateľov a veľkých platforiem v oblasti cielenej reklamy, nastavenia odporúčacích systémov a algoritmov platforiem, ako aj boja proti škodlivému obsahu,“ vymenoval podľa citovaného zdroja Hargaš a vyzdvihol nebezpečenstvo šírenia dezinformácií obzvlášť v súčasnej pandemickej dobe.

Túžba po regulácii čohokoľvek, ako vystrihnutá z Krízového poučenia na zjazde KSČ

Hargaš komunikoval aj postoj Slovenska pri pripravovanej európskej legislatíve v podobe Aktu pre digitálne služby či Aktu pre umelú inteligenciu. „Je pre nás kľúčové otvoriť s európskymi partnermi témy regulácie digitálnych služieb a umelej inteligencie. Deklarovali sme náš postoj a ochotu naďalej konštruktívne prispievať k tvorbe digitálnej legislatívy pre 21. storočie,“ okomentoval Hargaš s tým, že je podľa neho nevyhnutné, aby EÚ pri regulácii systémov umelej inteligencie postupovala citlivo. „Na jednej strane potrebujeme prevádzkovateľom systémov umelej inteligencie zakotviť povinnosti a zároveň sa uistiť, že neprekračujeme rámec toho, čo sa snažíme regulovať,“ uzavrel podľa webu veci-verejne.sk Hargaš.

(Medzititulky red. HD.)

Klamstvá stále neprestávajú. Záhadné počty nášho rezortu zdravotníctva
A máme to tu opäť. Hoci máme oproti koncu minulého a začiatku tohto roka oveľa viac zaočkovaných ľudí (okolo 50%), vláda a „odborníci“ šíria paniku v podobe možnej „humanitárnej krízy“! Ako je to možné? Za posledné dni máme takmer na dennom... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!