Vláda nijako nepomáha zdravotníctvu. Naopak, robí zo zdravotníkov otrokov
19 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Vláda podrazila ešte aj lekárov, naznačila aktivistka Alena Krempaská. Namiesto riešenia požiadaviek zdravotníkov parlament schválil, že štát im môže nariadiť prácu, aj keď nie je núdzový stav. Vláda tak systematicky likviduje tých, na ktorých ešte stojí kolabujúci systém zdravotníctva. Namiesto pomoci zdravotníkom bezhlavo presadzuje iba jedinú agendu - očkovanie.

Doteraz platilo, že vláda môže nariadiť pracovnú povinnosť len počas núdzového alebo výnimočného stavu. V návrhu zákona od ministra zdravotníctva Lengvarského môže štát istým zamestnancom nariadiť ísť do roboty. Bude stačiť mimoriadna situácia, nebude treba výnimočný stav. Mimoriadnu situáciu tu máme už takmer dva roky.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/mudr-alena-jancova-nechcem-sirit-poplasne-spravy-ale-pytat-sa-musim

Robia 400 nadčasov ročne! Melú z posledného

Vláde ide o lekárov a sestry, keďže tisícky z nich pohrozili výpoveďami z dôvodu nadčasových služieb, hoci sa to nepravdivo prezentuje, že kvôli platom. Na službách zdravotníci odrobia viac ako 400 hodín nadčasov ročne. Za posledný rok odišlo do dôchodku alebo dalo výpovede 1 200 sestier a stovky lekárov. Tí, čo zostali, melú z posledného.

Odborári predstavili svoje požiadavky na riešenie daného stavu. Napríklad konečne dostavať nemocnicu Rázsochy. Vláda im nevyhovela, premiér Heger si nenašiel čas ani na stretnutie. Bojí sa prevziať zodpovednosť.

Vláda snov: kolabujú nemocnice a Naď sa pripravuje na vojnu. Predvída?
Minister obrany Jaroslav Naď chce pripraviť Slovákov na obranu štátu. Schválenú koncepciu prípravy obyvateľstva zdôvodňuje naliehavosťou systémového riešenia a aj vývojom bezpečnostného prostredia. Spolupráca štátu s obyvateľmi môže byť potenciálom... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Táto vláda nespravila nič, aby zabránila katastrofe v zdravotníctve! Za vinu si môže dať nízku zaočkovanosť. Rozpočet neráta so zvýšením platov ani o infláciu (!) napriek tomu, že všetky okolité krajiny v zdravotníctve skokovo zvýšili platy alebo dali vysoké odmeny. Plné ústa sľubov. Ale vysvitlo, že teraz bude dôležitejšie modernizovať techniku v armáde za dve miliardy eur. V čase, keď kolabuje zdravotníctvo, zbytočne zomierajú ľudia, covid sa nás tak či onak bude týkať ešte niekoľko rokov a najväčšou výzvou budúcnosti sú klimatické zmeny, my na Slovensku potrebujeme nové stíhačky a vrtuľníky.

Generál Lengvarský likviduje zdravotníkov

A v tejto situácii, keď vláda nič nerieši, je ich riešením nariadiť im prácu ako moderným otrokom. Najväčšou hanbou tejto vlády je, ako zaobchádza s ľuďmi. V štýle Matoviča: urážať, potrestať a zlomiť. Navyše, cynicky v zdôvodnení zákona píšu, že táto zmena nebude mať žiaden vplyv na manželstvo, rodičovstvo a rodinu. Nech to ide Lengvarský vysvetľovať rodinám lekárov a sestier, že je v poriadku, že mamu, otca, manžela, manželku teraz pol roka poriadne neuvidia.

Lekári kritizujú ministerstvo : Životy ľudí s inými diagnózami sú ohrozené.
Jediná vládna stratégia, ktorou je očkovať sa, nevychádza. Nemocnice kolabujú a vláda neprináša iné riešenia okrem vakcinácie. Na neúnosnú situáciu upozornili zdravotníci v správe Plus jeden deň. Kritická situácia je v nemocniciach v Prešovskom... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Novelu schválili aj poslanecké farizejky

Novelu v tomto znení schválila aj bývalá sesterská odborárka Kavecká, ochrankyňa života a bojovníčka za rodinu Záborská, bojovníčka za zdravotníctvo Bittó-Cigániková, Šeliga so Žitňanskou aj otec rodiny Boris Kollár.

Politikov a političky treba hodnotiť aj podľa skutkov, nielen podľa slov