ŠK Slovan: "Sme šokovaní, znechutení, sklamaní"
19 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Na nový COVID automat reaguje aj vedenie futbalového týmu Slovan Bratislava. Doslova tvrdí, že športovci dostali smrteľný úder. Nové nariadenia, ktoré nariadila vláda SR sa dotýkajú aj najbližšieho domáceho zápasu v Európskej konferenčnej lige s mužstvom z Grécka PAOK Solún.

"V súboji o postup do ďalšej časti súťaže, ktorý má výkop 25. novembra sa klub podľa informácie na sociálnej sieti tešil na značnú podporu fanúšikov, priamo z tribún. Avšak v kontexte nových opatrení môže byť v červenom okrese len 200 divákov v statuse očkovaní, alebo po prekonaní koronavírusu." vysvetľuje klub ŠK Slovan.

Pozastavili predaj vstupeniek

"Klub preto pozastavil predaj vstupeniek na blížiaci zápas. Toto nariadenie prišlo potom, ako Slovan predával divákom vstupenky v pôvodnom režime Očkovaní- Testovaní- Po prekonaní COVIDU. Taktiež bola zabezpečená organizácia zápasu, reklamná kampaň ktorá bola pod zmluvou a rôznych dodávateľov iných produktov. Nové nariadenie vlády spôsobí mužstvu nemalé finančné straty. "

"Nemám slov" takto stroho sa vyjadril generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší na klubovom webe. Ďalej sa nechal počuť ako po dlhom a náročnom období v čase pandémie, kde bojovali s obrovským stratami, dostávajú ďalšiu ranu pod pás. Kapacitu 200 divákov považuje za výsmech.

Na tribúny už iba v obmedzenom počte kategórie OP

"Od  22.novembra prestanú na Slovensku platiť doteraz nariadené opatrenia, podľa ktorých vstup pre očkovaných divákov v červených a bordových okresoch bol bez obmedzení a v čiernych okresoch bol limit 100 návštevníkov. Na tribúny a hľadísk pri všetkých športových podujatiach sa dostanú len očkovaní ,alebo ľudia po prekonaní COVID-19.Po novom však s výrazne nižšou kapacity na maximum, ako doteraz. Čo je najdôležitejšie pre nezaočkovaných bude vstup zakázaný. Nastavené opatrenia platia bez ohľadu na farbu okresu v covidovom automate, jedinou výnimkou sú profesionálni športovci, ktorým uznajú aj test." Pripomína na sociálnej sieti ŠK Slovan.

(Medzititulky red. HD.)

Dušan Titel: "Šport opäť krváca, zas naletel vládnym sľubom"
"Vláda zase oklamala šport. Zaočkovanie je sloboda, počúvali sme z úst vládnej koalície. Presne ako cez kopirák pred rokom, keď sme z tých istých úst počuvali počas druhej vlny pandémie, že sloboda je modrý antigénový papierik." Rozhorčene píše na... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!