Povinný režim OTP na pracoviskách od pondelka nebude, odkladá sa!
19 | 11 | 2021 I DianaZaťková

Povinné zavedeniu režimu OTP na pracoviskách sa odkladá. Rokovania totiž stále prebiehajú. Na nový vývoj situácie upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva.

Do práce ešte po starom

Vstup do práce v povinnom režime OTP, ktorý schválila vláda v rámci balíka sprísnených opatrení v Covid automate, nevstúpi ešte do platnosti od pondelka 22. novembra.

Podľa úradu sa aktuálne rieši zabezpečovanie logistiky a ostatné procesy na úrovni príslušných rezortov. "V súčasnosti stále prebiehajú medzirezortné rokovania k povinnému zavedeniu režimu OTP na pracoviskách," informuje vo svojom stanovisku Úrad verejného zdravotníctva.

Z nových nariadení vyplýva, že v červených, bordových a čiernych okresoch mali mať zamestnanci od pondelka povolený vstup do zamestnania len v režime OTP. Od budúceho týždňa malo zároveň platiť, že nezaočkovaní ľudia sa na vstup do práce budú musieť testovať dvakrát do týždňa.

Pravidlá nového Covid automatu: Nastupuje armáda a polícia. Kde to bude najhoršie?
Neočkovaní budú mať po novom povolený vstup už len do obchodov s nevyhnutnými životnými potrebami! Sprísnenie opatrení začne platiť od pondelka 22. novembra na tri týždne. Ak sa potom situácia v nemocniciach stabilizuje, vláda prehodnotí... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

O zmenách budú informovať

S prihliadnutím na prebiehajúce medzirezortné rokovania sa však táto povinnosť, ktorá mala do platnosti vstúpiť 22. novembra, odkladá, informuje Úrad verejného zdravotníctva. "O ďalších krokoch bude verejnosť včas informovaná," dodáva hovorkyňa úradu Daša Račková.

Úrad verejného zdravotníctva vydal nové vyhlášky pre potreby zosúladenia s novou verziou Covid automatu, ktorú 18. 11. 2021 schválila vláda SR. Ostatné vyhlášky sú účinné od pondelka 22. 11. 2021 a upravujú činnosť prevádzok a organizáciu hromadných podujatí.

Aktualizovaný Covid automat, ktorý bude platiť obmedzené obdobie, bol schválený v čase mimoriadne nepriaznivej epidemiologickej situácie, ktorá sa naďalej zhoršuje, čo spôsobuje veľkú záťaž na zdravotnícky systém.

V niektorých okresoch hrozí zatváranie škôl, pripustil Gröhling
Situácia na školách je vážna! Učitelia tvrdia, že sa zhoršila najmä po jesenných prázdninách. Mnohí riaditelia škôl posielajú celú triedu do karantény hneď po tom, ako žiakovi vyjde pozitívny výsledok samotestu. Nemusia to však robiť. Tried v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!