Tiesňová linka je preťažená, varujú zdravotnícki záchranári
18 | 11 | 2021 I tasr

Ľudia zo záchranných služieb, teda posádky sanitiek sa stretávajú so všeličím. Nemocnice sa plnia covidovými pacientmi a posádky majú čo robiť s ľuďmi s vážnymi diagnózami. Nemali by sme ich preto zneužívať na niečo, na čo nie sú určené. Na sociálnej sieti o to žiadajú práve slovenskí záchranári.

Najviac volaní od marca

"Denne nám rastú počty volaní, týkajúcich sa ochorenia COVID-19, aj zásahov záchrannej zdravotnej služby u pozitívnych pacientov." Informuje stránka s tým, že aktuálne presiahli hranicu 300 zásahov u takýchto pacientov denne. "Ide o najvyššie čísla od marca tohto roka."  Žiaľ, väčšina z týchto pacientov končí v nemocnici.

Na vláde sa schvaľoval nový covid automat, ale aj "búchalo dvermi"
Na dnešnom rokovaní sa rokovalo o medzi ľuďmi veľmi diskutovaných protipandemických opatreniach. Tie nakoniec boli schválené, hoci bez hlasov ministrov za SaS. Minútu po minúte prináša denník Sme. Z hlasovania odišiel minister školstva Branislav... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Tiesňová linka nie je infolinka

Podľa stránky sa opakuje situácia z prvej a druhej vlny pandémie. Volajúci si tiesňovú linku "mýlia" s infolinkou. "Máme volania, ktoré sa týkajú objednania na test, príznakov ochorenia COVID-19, čo robiť v karanténe a ako si vybaviť PN." Pripomínajú, že toto sú informácie, ktoré si musí volajúci dohľadať inde a zbytočne zaťažujú záchranárov. "Opakujú sa aj prípady pozitívnych pacientov, ktorí nekonzultujú zdravotný stav so všeobecným lekárom, prípadne žiadajú operátora tiesňovej linky 155, aby im sanitka priviezla lieky. To nie je úlohou záchranárov.

Otázky operátora nie sú zbytočné

Niektorí volajúci reagujú na otázky operátorov nervózne a považujú ich za zbytočné. "Každý operátor tiesňovej linky sa musí pýtať okrem detailných otázok aj na priamy zdravotný stav aj na epidemickú, či cestovateľskú anamnézu." Píše sa na stránke. "Jednoducho povedané, pýtame sa na COVID, príznaky, aj očkovanie. Robíme to  zaistienie bezpečnosti zasahujúcich posádok a nemocničného personálu. Ak vedia o pozitivite vopred, môžu sa na to pripraviť. Ak nevedia, sú vystavení riziku.

Je to mega faux pas, začne sa cenová vojna! Hovorí Vallo o Arrive v Bratislave
Situácia okolo nového regionálneho autobusového dopravcu v Bratislavskom kraji - spoločnosti Arriva je "mega faux pas". Počas štrkového bratislavského mestského zastupiteľstva to vyhlásil primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Ľudia sa nemajú ako... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!