Na vláde sa schvaľoval nový covid automat, ale aj "búchalo dvermi"
18 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Na dnešnom rokovaní sa rokovalo o medzi ľuďmi veľmi diskutovaných protipandemických opatreniach. Tie nakoniec boli schválené, hoci bez hlasov ministrov za SaS. Minútu po minúte prináša denník Sme.

Z hlasovania odišiel

minister školstva Branislav Gröhling z hlasovania znechutený odišiel. Očakával väčšiu podporu zaočkovaných. Pre neho je dôležité, aby fungovanie škôl nebolo obmedzené. Vyjadril sa k aktuálnej situácii v školstve a zvyšovaniu platov. Po rokovaní upozornil, že aj ministerstvo podporuje zvyšovanie platov, lebo podľa predpokladov, v roku 2025 bude v školstve chýbať skoro 8tisíc učiteľov.

Čaputovej novembrové frázy bez kúska empatie k súčasnému životu ľudí
Na sociálnej sieti sa nám prihovorila aj pani prezidentka. A vrátila sa do svojej opatrnej roly, v ktorej naučenými frázami opatrne prekľučkuje "mínovým poľom" problémov bežných ľudí. Druhá netotalitná generácia "Od Nežnej revolúcie uplynulo 32... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Prísnejšie pre neočkovaných

Situácia sa však zhorší aj pre zaočkovaných a tých, čo covid prekonali. SaS sa podľa Sulíkových slov hlasovania zdržala. V hre bol podľa J. Bittó Cigánikovej aj úplný lockdown. Sulík zdôraznil, že jeho strana nie je proti sprísňovaniu pravidiel, ale odmieta sprísnenie pre zaočkovaných. Do troch týždňov by mal byť voľnejší k zaočkovaným. "Preto sme sa my z SaS hlasovania nezúčastnili, alebo zdržali, lebo nesúhlasíme s tým, aby sme zhoršovali situáciu pre očkovaných. Celé mesiace sme od ľudí chceli, aby sa dali zaočkovať, tak teraz nemôžeme prijať dokument, ktorý situáciu pre očkovaných zhorší." Povedal po rokovaní vlády R. Sulík.

Na obrázku môže byť mapa a textZdroj: SME.sk

Nový Covid automat bude opäť prísnejší – ďalší hon na nezaočkovaných
Zvýšenie počtu infikovaných na COVID-19, ale aj počtov hospitalizovaných či mŕtvych malo za následok sprísnenie opatrení v Covid automate. A doplatili na to najmä nezaočkovaní, ktorým opäť sprísňujú opatrenia. Je zarážajúce, že všetka vina na... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!