„Hanbáááá!“ či „Fúúúj“ Aj toto kričali rozhnevaní Slováci na politikov
17 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bratislava mala byť dnes mestom protestov. Avizovaných ich bolo asi až desať, lenže zatiaľ sa vo významnejšom množstve konali dva. Na Šafárikom námestí a pred Národnou radou pri soche Alexandra Dubčeka.

Slováci dnes chceli vyjadriť svoju nespokojnosť, lenže tento 17. november v takmer ničom nepripomínal ten spred 32 rokov. Ľudia si síce zakričali, zapískali a zanadávali, lenže nič veľké sa nekonalo, pretože desaťtisíce rozhnevaných ľudí do ulíc či na námestia tak, ako v roku 1989, nevyšlo. Na škodu veci, lebo takto vyzerali protesty viac neškodne než tak, že by mali niečo zmeniť. Polícia sa asi najviac pripravuje na kotlebovcov.

Dva protesty s tisíckami ľudí, oba s „policajnou ochranou“, no bez výtržností

Zatiaľ sa dve najväčšie protestné akcie konali na Šafárikovom námestí a pred budovou Národnej rady. Na Šafárikovom námestí sa konal generálny občiansky štrajk, na ktorý síce prišlo dosť veľa ľudí, ale všetko sa to nieslo v pokojnej atmosfére. „Boli tu aj policajti, lenže žiadne provokácie sa tu nediali. Okolo pol štvrtej tu bolo asi 10-tisíc ľudí, no ďalší prichádzali, takže ich tu bude neskôr asi ešte viac,“ prezradila nám Monika, ktorá prišla na protest zo Šurian v okrese Nové Zámky.

Fico: Čaputová zmarila referendum, funguje politické sprisahanie proti právnemu štátu
Snem strany SMER SD bol o víziách do budúcnosti. Jedným z hlavných cieľov je vyhrať voľby a napraviť škody, ktoré napáchala súčasná vláda v sociálnej oblasti i v oblasti právneho štátu. Robert Fico, predseda strany Smer-SD vyhlásil: "Nevyslovujem... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pred protestujúcimi vystúpili aj právnici Géci a Machala, ale pripravení boli i ďalší rečníci vrátane doktora Liptáka. „Géci hovoril o zdražovaní a aj o tom, že jeho vrstovníci už kvôli rozličným opatreniam ani nechodia do práce a pre vysoké ceny a zvyšujúcu sa chudobu sa mnohí uchyľujú k samovraždám. Hovoril aj o tom, že tí, ktorí sa dali zaočkovať by mali akceptovať tých, ktorí to odmietajú. To, či si dá do seba pichnúť experimentálnu vakcínu by mala byť každého slobodná vôľa a tak, ako akceptujeme my ich, nech oni akceptujú nás,“ dodala Monika. Protest sa konal bez zástupcov politických strán a bol čisto občiansky.

Uhrík: Najlepšou reformou bude povalenie tejto škodlivej vlády (VIDEO)
Igor Matovič sa uplynulý týždeň popýšil svojou „geniálnou“ daňovo-odvodovou reformou. Možno z jeho pohľadu aj taká je, lenže kritiku si za ňu vyslúžil z viacerých strán, pričom pochavaly bolo pramálo. Kriticky sa k daňovo-odvodovej reforme... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Naopak, pred sochou Alexandra Dubčeka pri Národnej rade si dali zraz priaznivci Smeru-SD, ku ktorým sa prihovorili prakticky všetci vrcholoví ťlenovia strany.  Aj protest smerákov sa zaobišiel bez výtržností.

Protesty začali! Okolo parlamentu to začína hustnúť. Ako sa to skončí?
Na dnešok je v Bratislave naplánovaných niekoľko protestov, kde rozhnevaní Slováci chcú vyjadriť svoju nevôľu s tým, čo sa v ich krajine v súčasnosti deje. Národ sa pomaly schádza aj pred parlament. Ako dopadne dnešný „sviatočný“ deň? Strana... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!