Fico: Čaputová zmarila referendum, funguje politické sprisahanie proti právnemu štátu
17 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Snem strany SMER SD bol o víziách do budúcnosti. Jedným z hlavných cieľov je vyhrať voľby a napraviť škody, ktoré napáchala súčasná vláda v sociálnej oblasti i v oblasti právneho štátu. Robert Fico, predseda strany Smer-SD vyhlásil: "Nevyslovujem to ako zbožné želanie, ale ako reálny cieľ, lebo viem, ako sa vyvíja slovenská politika," informuje Pluska.

Robert Fico je presvedčený, že najdemokratickejšou cestou pre riešenie aktuálnej situácie sú predčasné voľby. Smer podľa predsedu strany patrí medzi jasných favoritov na víťazstvo vo voľbách. Spoluprácu si vie predstaviť najprirodzenejšie so stranou Hlas - SD.

M. Žilinka dá preveriť, či výrokmi o Sime Magušinovej nedošlo k trestnému činu
Generálny prokurátor Maroš Žilinka dá prostredníctvom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) preveriť, či výrokmi komentátora denníka SME na adresu speváčky Simy Magušinovej nedošlo k spáchaniu trestného činu hanobenia národa, rasy a... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | tasr

Čaputová zmarila referendum, funguje politické sprisahanie proti právnemu štátu

Prezidentka Zuzana Čaputová podľa neho zmarila referendum a ľuďom vzala demokratické právo na voľby. V decembri bude strana iniciovať zmenu v Ústave SR. Vláda podľa Fica nerieši zdražovanie a tiež si myslí, že vakcíny nie sú jedinou cestou ale iba súčasťou systému protipandemických opatrení. Podľa Fica je dôležitá rovnosť očkovaných, otestovaných a ľudí po prekonaní ochorenia COVID-19 a liečiť sa pacienti majú od prvého pozitívneho cestu a nie neskôr. 

Strana SMER SD má podľa Fica podozrenia z ovplyvňovania vyšetrovaní káuz i odpočúvanie politických oponentov a spomenul aj politické sprisahanie proti právnemu štátu. "Za hlavných vinníkov označil lídra OĽANO a ministra financií Igora Matoviča, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO)," píše Pluska.

SMER SD si na snem pozvala 298 delegátov, z ktorých si zvolia chýbajúcich členov do svojich orgánov.

Potrebujeme kufre? 150 kufrov v Bratislave nainštalovali Hlina, Hipš a Ravasz
Alojz Hlina, Juraj Hipš a Ábel Ravasz na Námestí SNP v Bratislave symbolicky nainštalovali kufre, ktoré im požičali ľudia. Podľa toho, čo uviedli v krátkom online vysielaní denníka Pravda, majú 150 kufrov a chcú nimi poukázať na odliv mozgov zo... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová