Protesty začali! Okolo parlamentu to začína hustnúť. Ako sa to skončí?
17 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na dnešok je v Bratislave naplánovaných niekoľko protestov, kde rozhnevaní Slováci chcú vyjadriť svoju nevôľu s tým, čo sa v ich krajine v súčasnosti deje. Národ sa pomaly schádza aj pred parlament. Ako dopadne dnešný „sviatočný“ deň?

Strana Smer-SD avizovala, že 17. novembra odštartuje svoj protest od 13.00 ho kladením vencov pri soche Alexandra Dubčeka. A práve na ňom by vraj mali dať smeráci zásadné vyhlásenie, ktoré sa vraj bude týkať referenda. Zábery z akcie ponúkal vo videu z priameho vstup Igor Jurečka. Výkrikov „Fúúúj!“ či „Hanba!“ smerom k vláde a prezidentke bolo naozaj požehnane a piskotu bolo ako na športovom zápolení.

Zo záberov je zrejmé, že pri parlamente sa opäť nestretli davy nespokojných Slovákov, ale je možné, že ich počty sa budú s pribúdajúcimi minútami zvyšovať. Možné je však aj to, že nespokojní ľudia sa roztrieštili na väčšie či menšie skupiny, pretože na dnešok je v Bratislave plánovaných niekoľko protestov. Koľko teda Slovákov skutočne príde sa nateraz nevie, ale aj tým dajú ľudia (ne)milovanej vláde signál, či sa ich hnevu obávať má, alebo svoj nátlak a teror najmä na nezaočkovaných môže zvyšovať. V pohotovosti sú aj kordóny policajtov, pretože najdivokejší protest sa očakáva s príchodom kotlebovcov.

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!

Atmosféra pred parlamentom pri soche Alexandra Dubčeka začína hustnúť. Zdroj: screenshot video
Protest strany SMER-SD v Rimavskej Sobote/ Zdroj: FB Smer-SD
Na proteste v Bratislave pred Prezidentským palácom bolo opäť veľmi málo ľudí. Zdroj: FB / Igor Jurečka
Protest proti vláde Igora Matoviča, Bratislava 17.11.2020 / Petra Demková