TOTO je správanie prezidenta! Chorvátska hlava štátu sa rozprával s pápežom o očkovaní a testovaní. Má byť dobrovoľné
17 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Pápež František prijal na osobnej audiencii prezidenta Chorvátskej republiky Zorana Milanoviča. Milanovič v rozhovore s novinármi vo Vatikáne vyzval občanov, aby sa dali zaočkovať. Poznamenal však, že majú právo na ochranu pred svojvôľou. Podrobnosti zverejnil portál teraz.sk.

Pápež František prijal v pondelok na osobnej audiencii prezidenta Chorvátskej republiky Zorana Milanoviča. Rozhovory sa týkali hodnotenia bilaterálnych vzťahov a ďalšieho rozvoja spolupráce. František a Milanovič hovorili aj o témach medzinárodného a regionálneho charakteru, ale aj o očkovaní proti chorobe COVID-19.

Nezaočkovaní sa stávajú podľuďmi! V podstate ide o ďalší LOCKDOWN
Vláda rieši čo ďalej. Zdá sa, že bez vyhlásenia núdzového stavu má iba málo možností. Napriek tomu sa už pozajtra máme dozvedieť, ako sa sprísni doterajší režim mobility. Vláda má na rokovaní vo štvrtok zaujať postoj k návrhom opatrení odborníkov... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Podľa Milanoviča sa pápežov postoj k očkovaniu nelíši od nedávneho vyhlásenia chorvátskych biskupov, v ktorom uviedli, že očkovanie by malo byť dobrovoľné a testovanie by malo byť neinvazívne. „Vo Vatikáne boli všetci zaočkovaní a zdá sa, že vedecký pohľad na túto záležitosť prevláda, hoci rúška sa veľmi nenosia,“ konštatoval prezident.

Milanovič v rozhovore s novinármi vo Vatikáne vyzval občanov, aby sa dali zaočkovať, ale poznamenal, že aj oni majú právo na ochranu pred svojvôľou. „Pýtam sa, kde sú bojovníci za ľudské práva, kde je Európsky súd pre ľudské práva, ktorý má ambíciu meniť ústavy krajín? Nikde ho nevidno,“ vyhlásil Milanovič. Rád by si vypočul názor súdu na práva ľudí, ktorí majú zákaz opustiť svoje domovy, pretože nie sú očkovaní.

Zo Slovenska spravila vláda ekonomickú zdochlinu Európy
Rast ekonomík v medziročnom porovnaní prudko spomalil. Na dôvody a situáciu Slovenska sa bližšie pozrel portál finweb. Ekonomikaka EÚ v treťom štvrťroku vzrástla oproti predchádzajúcim trom mesiacom o 2,1 percenta, čo je nepatrne viac ako v druhom... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Milanovič konštatoval, že pápež František má názor na Brusel ako na centrum moci, ktoré nechápe, že európske štáty sú historickými národnými štátmi. Chorvátsky prezident informoval, že pápeža pozval na návštevu svojej krajiny.