Nezaočkovaní sa stávajú podľuďmi! V podstate ide o ďalší LOCKDOWN
16 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Vláda rieši čo ďalej. Zdá sa, že bez vyhlásenia núdzového stavu má iba málo možností. Napriek tomu sa už pozajtra máme dozvedieť, ako sa sprísni doterajší režim mobility.

Vláda má na rokovaní vo štvrtok zaujať postoj k návrhom opatrení odborníkov z konzília, ktorí dnes riešili otázku, ako spomaliť živelný rast obetí tretej vlny pandémie na Slovensku.

Žiadne uvoľňovanie

Vyzerá to tak, že očkovaní - ale už nie v režime OTP, ale iba v akomsi OP - očkovaní a prekonaní, sprísnenie opatrení nepocítia. Naopak však nemôžu rátať s ich uvoľňovaním. To v žiadnom prípade. Covid automat nijako neumožní žiadne uvoľnenie v súčasnosti platných obmedzení.

Pre neočkovaných v podstate núdzový stav

Pre tých, ktorí nespadajú do kategórie OP - očkovaní a prekonaní, je pre rokovanie vlády pripravených viacero obmedzení. V podstate budú môcť fungovať iba v režime potraviny, lekáreň, venčenie domácich zvierarat. Ich obmedzenia majú mať podobu toho, čo sme zažili vlani počas celoštátneho lockdownu. Hromadné podujatia pre neočkovaných budú nemožné. Na pracoviská sa bude môcť dostať iba zamestnanec v režime OTP - očkovaný, testovaný, prekonaný.

Hrozí humanitárna kríza

"Slovensko smeruje pre aktuálnu situáciu okolo nového koronavírusu k humanitárnej kríze. Epidemiologická situácia je mimoriadne vážna. V utorok to po rokovaní vlády povedala (podľa TA SR - pozn. red. HD.) členka konzília odborníkov Alena Košťálová s tým, že ak sa situácia "nezabrzdí", môže dôjsť k tomu, že pacientov s ochorením COVID-19 nebudú môcť do nemocníc prijať. Odborníci vyzývajú ľudí, aby sa proti tomuto ochoreniu dali zaočkovať."

Naď o tvrdom lockdowne: Nemáme na výber!
Pandemická situácia je kritická, rokuje sa o zavedení lokálneho lockdownu či núdzového stavu! Vyhlásil to minister obrany Jaroslav Naď ohľadne situácie, ktorá na Slovensku nastane už od pondelka budúceho týždňa. V červenej farbe totiž zostanú len... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Diana Zaťková