4 000 migrantov v pohraničnej oblasti. Poliaci sa pripravujú na najhorší scenár (VIDEO)
17 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Podľa poľských úradov sa v pohraničnej oblasti s Bieloruskom pohybuje do 4 000 utečencov a migrantov. Poľská pohraničná stráž očakáva masívne pokusy o násilné narušenie hraníc a pripravuje sa "na ten najhorší scenár", píše epochtimes.de.

Najhorší scenár
V pohraničnej oblasti medzi Poľskom a Bieloruskom je situácia utečencov a migrantov, ktorí tam uviazli, čoraz zúfalejšia. Podľa poľských úradov sa v pondelok na zavretom hraničnom priechode zhromaždili stovky ľudí. Poľsko sa pripravuje „na najhorší scenár" a masívne násilné pokusy o prelomenie hranice. EÚ sa medzitým rozhodla sprísniť sankcie voči Minsku.

„Bieloruské jednotky privádzajú na hraničný priechod Kuznica čoraz viac skupín migrantov," informovalo poľské ministerstvo obrany. Videá poľských pohraničných jednotiek a armády ukazujú stovky migrantov pred množstvom poľských policajtov a vojakov. Námestník ministra vnútra Maciej Wasik hovori o tisícoch migrantov.

Pentagón skúma správy o pohybe ruských vojsk. Kyjev si nič nevšimol
Satelitné zábery ukazujú konvoje nákladných áut naložených tankami a raketami na juhozápade Ruska - na ceste k ukrajinským hraniciam. Kyjev tvrdí, že si prípadné nasadenie nevšimol. Teraz sa do toho zapájajú aj USA, píše nemecký Der... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pripravuje sa násilné prelomenie hranice

Poľská pohraničná stráž uviedla, že sa pripravuje pokus o násilné prelomenie hranice. Videá poľských orgánov nebolo možné nezávisle overiť, pretože novinárom je prístup do pohraničnej oblasti zakázaný. Poľsko tiež obviňuje Bielorusko, že bráni ľuďom opustiť pohraničnú oblasť.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

EÚ sprísnila sankcie

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok v Bruseli rozhodli o ďalšom sprísnení sankcií. To znamená, že EÚ teraz môže trestať aj „zneužívanie migrantov na politické účely".

Nové represívne opatrenia majú postihnúť letecké spoločnosti či  cestovné kancelárie. Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas (SPD) pohrozil, že leteckým spoločnostiam z tretích krajín zruší povolenia na prelety a pristátia v Európe. EÚ už v máji uvalila zákaz na bieloruské letecké spoločnosti.

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Tvrdohlaví“ utečenci

Lukašenko oznámil, že jeho krajina vyvíja úsilie o návrat utečencov do ich domovských krajín. „Títo ľudia sú však veľmi tvrdohlaví", nikto z nich sa nechce vrátiť. Bielorusko nechce, aby situácia na hraniciach prerástla do „konfliktu" s Poľskom, ubezpečil Lukašenko.

Litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis „nemá dôvod" veriť Lukašenkovým slovám o návrate utečencov do ich domovských krajín.

EÚ sa nedá vydierať

Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas je proti prijímaniu žiadateľov o azyl z pohraničnej oblasti EÚ s Bieloruskom v Nemecku. Povedal, že EÚ sa nedá vydierať, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Za mesiac skolabovalo minimálne 69 športovcov, mnohí z nich zomreli. Mainstreamové médiá popierajú súvislosť s očkovaním (VIDEO)
V poslednom čase nápadne pribúdajú správy o náhlych kolapsoch športovcov. Wochenblick už informoval o takýchto incidentoch, ako aj o prípadoch, ktoré sa týkali nešportovcov, a ktoré, žiaľ, niekedy končia fatálne. Často sú príčinou problémy so... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová