Kamenický: Matovič chce byť Santa Claus tak, že potopí mestá, obce a zamestnancov verejnej správy
15 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ladislav Kamenický, poslanec strany SMER - SD komentuje daňovú reformu, ktorú Igor Matovič nazval daňovou revolúciou a tvrdí, že ide o predvolebnú kampaň, ktorá ale bude na úkor miest, obcí. Matovič avízoval aj to, že o zamestnanie má prísť približne 8 tisíc ľudí, ktorí pracujú vo verejnej správe. "Iba preto, aby mohol byť Matovič Santa Clausom pri vianočnom stromčeku," píše Kamenický. 

Ladislav Kamenický hneď v úvode komentára na sociálnej sieti poukazuje na to, že Matovičova daňová reforma je podľa neho predvolebná kampaň, ktorú zaplatia iní a že na najväčšieho reformátora v novodobej histórii Slovenska sa bude hrať plagiátor s nedôverou až 87,5% ľudí.

Kamenický píše, že Matovič chce byť Santa Clausom pri vianočnom stromčeku, ale medzitým táto vláda stihla zrušiť deťom obedy zadarmo, vziať dôchodcom 13. dôchodok, zrušiť zastropovanie odchodu do dôchodku, dodaniť a zodvodniť gastrolístky, znížiť minimálnu mzdu každému o 34 eur mesačne a aktuálnu dôchodkovú hodnotu znížiť o 5%. A preto je podľa Kamenického hovoriť o daňovej, resp. sociálnej revolúcii v Matovičovom podaní doslova smiešne! 

Kamenický vyslovil aj obavu z toho, aby Matovič v mene jeho „Veľkého tresku“ nesiahol aj na ďalšie sociálne opatrenia, ktoré v minulosti zaviedla strana SMER - SD a úplne nezrušili aj vlaky zadarmo, príspevky prváčikom na pomôcky a iné.

Politický alibizmus tečie z Pellegriniho ako vodopád
Na stredu, 17. novembra chystá rôzne protestné zhromaždenia niekoľko opozičných strán. Smer popri svojom sneme chce stihnúť kladenie vencov k soche A. Dubčeka a hnutie Republika svojich priaznivcov zvoláva na protestné zhromaždenie tiež. Hlas-SD... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Žiadna diskusia, deformi namiesto reforiem

Ani predstavitelia zástupcovia miest, obcí a VÚC, sociálni partneri a určite ani zástupcovia zamestnancov verejnej správy, ktorých chce prepustiť až 8800, ale ani Sulík a ani predseda Výboru pre financie a rozpočet NR SR za SaS, „Veľký tresk“ podľa Kamenického zatiaľ nevideli. "Na Slovensku sme si však už zvykli, že namiesto diskusie táto vláda predkladá reformy od zeleného stola a aj preto ich je lepšie volať deformami!" Píše Kamenický.

Za veľmi neštandardné považuje Kamenický aj prítomnosť predsedu Borisa Kollára a ministra práce Milan Krajniaka na Matovičovej tlačovej besede, ktorí boli prítomní ako poslucháči. "Neviem si predstaviť, že by sa takého niečo stalo vo vláde, kde sú fungujúce vzťahy medzi koaličnými partnermi. "Kollárovi a Krajniakovi nezostalo nič iné, ako s „nadšením“ súhlasiť, veď sa rozdávajú peniaze ľuďom, kde oni nemôžu chýbať. Viem si však aj živo predstaviť, ako pri tom škrípali zubami. Ďalšia červená čiara strany Sme rodina bola prekročená, ale na to sme si už zvykli," vysvetľuje Kamenický.

Otrasné a smutné, týranú seniorku obžierali potkany
Otrasný a smutný prípad seniorky sa odohral v obci Šarovce, kde ju v rodinnom dome mala týrať jej vlastná rodina. Dokonca zvráteným spôsobom. Okrem bitiek, jej nedávali jesť, zatvárali ju v kôlni, až nakoniec zomrela. O prípade informoval denník... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Matovičova predvolebná kampaň

Kamenický v príspevku poukazuje aj na konkrétne predstavené opatrenia a vysvetlil, prečo Matovičovo nakrúcanie dokumentárneho filmu považuje za predvolebnú kampaň.

"Prídavky na deti sa navýšia o 4,50 eur za mesiac na deti do 18 r., študentom vysokých škôl o 24,50 eur, tým však zároveň berie daňový bonus. Čiže to, čo im pridá na detských prídavkoch, to im na daňovom bonuse zoberie! To je také typicky Matovičovské!" píše. 

Matovič podľa Kamenického zavádzal v mnohých bodoch počas tlačovej besedy a problémom podľa neho, ak by sa reforma uskutočnila by bolo aj zavedenie internetovej platobnej aplikácie. Matovič podľa Kamenického dnes predstavil svoj návrh iba preto, aby Slovenská republika neprišla o peniaze z Plánu obnovy. Ale reformy, ktoré z nich plánujú urobiť sú podľa Kamenického pochybné a odzrkadľuje sa to aj pod oknami ministerstiev, kde sa uskutočňujú demonštrácie. Vždy inde, podľa toho, návrh ktorej reformy sa predkladá.  

Laco Lučenič prehovoril o spore s Meky Žbirkom!
Minuloročný dokument s názvom "Meky" odhalil problémy s dlhoročným kolegom Lacom Lučeničom! Informuje pluska.sk Aj keď si veľa fanúšikov myslelo že Mekyho pozná, veľa z nich spoznalo skutočný život hviezdy až po zhliadnutí dokumentu. Kde nie len... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Denis Merva