Laco Lučenič prehovoril o spore s Meky Žbirkom!
14 | 11 | 2021 I Denis Merva

Minuloročný dokument s názvom "Meky" odhalil problémy s dlhoročným kolegom Lacom Lučeničom! Informuje pluska.sk

Aj keď si veľa fanúšikov myslelo že Mekyho pozná, veľa z nich spoznalo skutočný život hviezdy až po zhliadnutí dokumentu. Kde nie len on sám, ale aj jeho dlhoročný kolegovia spolupracovníci opisujú jeho začiatky kariéry, rodinné a životné udalosti. Premiera prebiehala minulý rok, na ktorú zavítalo množstvo známych ľudí. Laco Lučenič sa však premietania nezúčastnil. Boli za tým konflikty z minulosti ? Dokumentárny film zachytáva aj rozpad skupiny Limit, kde nepriamo odznelo, že rozpad skupiny mohlo zapríčiniť že sa skupina nedohodla na rozdelení financií.

„Lučenič sa cítil nedocenený. Na prvom mieste bolo vtedy autorstvo a spev, produkcia išla akoby ‚bokom‘, ale to tak bolo aj inde," prezradilo okolie speváka.

Lučenič spomíma

Boli to umelecké nezhody až po oveľa praktickejšie veci. Ale tak ako v prípade iných známych dvojíc, aj tam veľa vecí rieši čas, čo v našom prípade zašlo až tak ďaleko, že sme mali aj plány do budúcnosti. Na budúci rok. Nebolo to o albume, ale do značnej miery to malo byť o našej spoločnej histórii. Nemôžem sa ale o tom viac vyjadrovať, lebo nie som autorom tohto projektu. Pre nás sa to končí tým, že sme mali plány, nech všetci rozmýšľajú nad tým, že aké. Ale viac-menej je to už jedno,” vysvetlil pre pluska.sk Laco Lučenič.

„Tých 20 rokov spoločného muzikantského života obsahuje 7 intenzívnych rokov, keď sme trávili spolu 24 hodín denne. 24 hodín denne skutočného života so všetkým, čo život obnáša… To sa nedá vymazať. Bolo to silné, intenzívne, neopakovateľné a zanechalo to nezmazateľnú stopu. Life goes on bra… even if my guitar gently weeps… love ya,” napísal ku fotkám z mladosti.

 „Meky pre mňa znamenal 20 rokov môjho života. Je to ako manželstvo, buď sa skončí rozvodom, alebo neskončí. Je to nezmazateľné so stopou, ktorá tam je nastálo,”

Golonka spomíma na Mekyho! "Boli sme susedia"
Bývalý hokejista Jozef Golonka a Legendárny spevák Meky Žbirka boli susedia. Bývali na ulici Februarového víťazstva v Bratislave. Dnes už sa ulica volá Račianska ulica. Ako informuje pluska.sk,Jozef Golonka spomína, že vtedy bolo pravidlom keď... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Denis Merva

Na pohreb nepôjde

,,V styku sme neboli, lebo dnes je to jednoducho tak. V súvislosti s covidom aj so všetkým. No odkedy zomrel, neviem sa s tým zmieriť. Neviem si to uvedomiť, že Meky Žbirka tu už nie je. Nejako mi to k nemu nikdy nesedelo, napriek tomu, že som vedel o jeho zdravotných problémoch veľmi dlho. O tej baktérii som nevedel, ale mal problém s pľúcami. Zápaly pľúc mal aj veľmi dávno, ešte počas nášho koncertovania si pamätám, že sme raz boli v humenskej nemocnici to riešiť, skončilo sa to vtedy tiež tuším zápalom pľúc. Boli jeho slabším miestom,” pezradil zdrvený Lučenič.

Na otázku či pôjde huboník, dlhoročný kolega hviezdy na jeho pohreb odpovedal:

„V tomto štádiu asi nie, ani za iných okolností. A pokiaľ viem, nebol som pozvaný, lebo ten okruh je úzky, veľmi úzky, kvôli opatreniam. A ja si veľmi ťažko môžem dovoliť odísť niekam, keďže riešim situácie, ktoré by boli veľmi vypäté v súvislosti s covidom, keby k niečomu prišlo. Náš syn, ktorý je postihnutý, je jeden dôvod a druhý dôvod sú dvaja starí ľudia, o ktorých sa staráme,” dodal hudobník.

Gombitovej rozlúčkové slová Žbirkovi
Meky Žbirka nikdy netajil to, že Marika Gombitová mala v jeho živote významné miesto. Pozrite sa akými slovami sa s nim rozlúčila! Správa o tom, že Meky Žbirka vo veku 69 rokov nás navždy opustil pochopiteľne zasiahlo všetkých. Mimoriadne obľúbený... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Denis Merva