Otrasné a smutné, týranú seniorku obžierali potkany
14 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Otrasný a smutný prípad seniorky sa odohral v obci Šarovce, kde ju v rodinnom dome mala týrať jej vlastná rodina. Dokonca zvráteným spôsobom. Okrem bitiek, jej nedávali jesť, zatvárali ju v kôlni, až nakoniec zomrela. O prípade informoval denník Pluska.

Polícia informáciu nekomentovala a ani z obyvateľov obce nikto nevedel podľa Plusky potvrdiť, čo sa vlastne stalo. Problémy sa ale podľa domácich mali začať, keď sa k nej nasťahoval syn, ktorému chutil alkohol.

Okrem toho, že ju bili a hladovala, jej syn jej bral aj dôchodok. Zachrániť ju chcel vnuk, ktorý ju našiel v kôlni dohryzenú od potkanov, ale podľa Plusky už nemala na prežitie žiadnu šancu. Hneď po prevoze do nemocnice zomrela. Nemocnica mala podať trestné oznámenie.

Kým koalícia velebí Matoviča, samosprávy vidia katastrofu
Igor Matovič v rámci tlačovej besedy predstavil prvý diel dokumentárneho filmu Daňová reforma, ktorá podľa neho bude daňovou revolúciou. A zdá sa, že opäť vyvolal, alebo vyvolá vojnu. Tá môže nastať medzi rodinami s deťmi, keďže reforma má byť o... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Tragédia jednej rodiny, ktorú zapríčinil alkohol

Sused vyjadril ľútosť nad tým, že dôchodkyni, ktorá bola podľa jeho slov vždy čistotná pani nedokázal nikto pomôcť. O problémoch podľa neho vedela celá ulica a mrzí ho, že nezabránil tragédii. Pred dvoma mesiacmi ešte seniorku videl chodiť, ale ako dlho bola zatvorená v kôlni, podľa Plusky nikto nevedel. 

Vedenie obce sa jej údajne snažilo pomôcť, ale dôchodkyňa pobyt v miestnom zariadení sociálnych služieb odmietala. Starostka obce o problémoch vedela. Dôchodok vyberala s dôchodkyňou, peniaze mala uchované na obecnom úrade a podľa potreby ich dôchodkyni dávali, ale syn bol zásadne proti. Políciu kontaktovali niekoľkokrát, ale dôchodkyňa po jej príchode syna bránila.

"Ten dom bol v minulosti krásny, ešte keď žil muž nebohej panej. Boli to ľudia na úrovni, mali peniaze, ale čo sa s tým stalo, to je katastrofa,” informovala Plusku Jonášová. Syna utýranej seniorky zadržala polícia. 

R. Michelko o týždni plnom absurdity
Energetický a průmyslový holding (EPH) predáva Stredoslovenskú energetiku za 1,2 miliardy eur. Ten istý EPH ju pred pár rokmi kúpil za 435 miliónov €. Tú istú Stredoslovenskú energetiku, ktorá 5 rokov predtým stála "len" 120 mil. eur. Bližšie si na... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Eka Balašková