Majiteľ Slovakia Energy chcel po krachu prepisovať majetky!
11 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Aj vy ste patrili k zákazníkom Slovakia Energy? V tom prípade ste sa koncom septembra dozvedeli, že váš dodávateľ končí. A neboli ste sami. O pár týždňov ju nasledovala aj Bohemia Energy, jej materská skupina. Spolumajiteľ miliardár Jiří Pisařík prišiel o firmu, majetok chcel prepísať a so slzami v očiach prehovoril.

Slovakia Energy oznámila ukončenie činnosti 30. septembra. Hneď, ako požiadala ÚRSO o odňatie licencií na obchod s elektrinou a zemným plynom. Firma ukončenie činnosti odôvodnila extrémnym rastom ceny energií na trhoch a štátnou reguláciou cien pre malé firmy a domácnosti, píše portál topky.sk.

Zákazníci najväčšieho alternatívneho dodávateľa elektriny sa tak koncom septembra dozvedeli, že ich dodávateľ končí. O pár týždňov ju nasledovala aj Bohemia Energy. 

"Vážení zákazníci, s poľutovaním vám musíme oznámiť, že skupina Bohemia Energy ukončuje s okamžitou platností dodávky elektriny a plynu na českom energetickom trhu," uviedla spoločnosť vo vyhlásení na svojich webových stránkach.

"K tomuto razantnému kroku nás donútil pretrvávajúci extrémny rast cien energií na veľkoobchodných trhoch, keď cena oboch dodávaných komodít je aktuálne trikrát vyššia, než bola v minulom roku," uvádza sa ďalej. 

Remišová je opäť za hviezdu internetu. TOTO hocikto nezapotí. (VIDEO)
Že v našej vláde sedia ľudia s „ľahším“ myslením vedia už mnohí Slováci, no ministerka a šéfka strany Za ľudí je zrejme v popredí celej skupiny. Nasvedčujú tomu viaceré jej vyjadrenia, ktorými doslova „ohúrila“. Tak, ako týmto posledným. Politika... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Slzy v očiach miliardára

Spolumajiteľ Bohemia Energy Jiří Pisařík prvýkrát prehovoril o krachu spoločnosť na tlačovej konferencii v Českej republike. Pri ospravedlňovaní sa zákazníkom, mal slzy v očiach. 

"Bohemia Energy sme budovali 16 rokov. Bola každodennou súčasťou nášho života, a že to už tak nebude, je pre nás niečo úplne nepochopiteľné. Je to ako keby ste pochovávali niekoho blízkeho. Každý deň sa prebudím a hovorím si, že je to len zlý sen," uviedol Pisařík. 

"Naši zákazníci si zaslúžia ospravedlnenie. Zaslúžia si ho preto, že sme to celé nedokázali. Je nám veľmi ľúto, že v súčasnej chvíli musia riešiť komplikácie, ktoré teraz riešia. Úplne chápem, že sa na nás hnevajú. Prichádzame s vysvetlením až po troch týždňoch, ale stále je to pre nás veľmi ťažké," dodal Pisařík. 

Desaťročie OĽaNO: Z výťahu na úrad vlády, z výslnia na politické dno
Bez jasnej štruktúry, funkčnej centrály a len so 45 členmi obsadilo hnutie OĽaNO minulý rok najviac kresiel vo vláde aj v parlamente. Sú nesúrodí a výstrední a dnes oslavujú desaťročnicu v politike. Igor Matovič vytiahol počas desať rokov... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Manažérske zlyhanie?

Podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka odchod spoločnosti z trhu je výsledkom manažérskeho zlyhania vedenia, spojeného s nekorektným správaním sa voči zákazníkom. "Manažérske zlyhanie spočíva v tom, že manažéri spoločnosti nenakúpili dostatočne veľa elektriny a plynu včas tak, aby vedeli svojich zákazníkov obsluhovať,“ povedal 7. októbra po rokovaní vlády Sulík.

Slovakia Energy si však stojí za tým, že dôvodom odchodu zo Slovenska je neúnosný rast cien energií a štátna regulácia cenotvorby. 

Spoločnosť vraj v deň podania žiadosti o ukončení podnikania na Slovensku informovala svojich zákazníkov a priamo aj štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva SR Karola Galeka. "Ministerstvo hospodárstva ocenilo náš férový prístup a fakt, že sme sa k situácii postavili čelom. Štvrtkový verbálny útok zo strany toho istého ministerstva je preto pre nás absolútne nepochopiteľný," uviedol Písařík.

Ďalšia nezhoda v koalícii. Heger chce zrušiť pandemickú PN
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak nesúhlasí so zrušením pandemickej PN, informovala televízia TA3. Podľa neho má zmysel a nepresvedčil ho ani argument, že sa zneužíva. Minister si nechal poslať zo Sociálnej poisťovne čísla o... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Chcel prepísať majetok

MIliardár chcel prepísať niekoľko svojich nehnuteľností na prázdne firmy, no odmieta, že by sa tak chcel vyhnúť veriteľom. Podľa neho išlo len o ochranu súkromia, pretože mnoho ľudí ho chcelo vidieť "naživo". 

"Možno, že pochopíte, že vzhľadom na to, že tieto nehnuteľnosti boli písané na mňa ako fyzickú osobu, bolo možné za dve minúty zistiť, kde bývam. Preto som sa s ohľadom na bezpečnosť a súkromie rozhodol, že nehnuteľnosti prevediem na právnickú osobu. Tú právnickú osobu vlastním. Odmietam, že by som skrýval nejaký majetok. Jediná zmena je, že tieto nehnuteľnosti nevlastním ako fyzická, ale ako právnická osoba," povedal.

Prepísaniu majetku nakoniec zabránilo predbežné opatrenie Mestského súdu v Prahe. 

Čekan varuje: Príde katastrofa, kolaps zdravotníctva a humanitárna kríza
Situácia na Slovensku je zo dňa na deň horšia a horšia. A to nielen po ekonomickej stránke, ale najmä pandemickej. Najhoršie na tom je to, že štát sa na tretiu vlnu opäť v lete nepripravil, ale spoľahol sa len na očkovanie. Štát už dlhé mesiace... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik